המתכון שיהפוך לכם את הוולנטיין למתוק יותר

חברת כרמית חולקת מתכון בטעם עשיר של שוקולד- בראוניז משויש עם שוקולד וגבינת ריקוטה.

כתב לוקאל 12/02/2019
בראוניז עם גבינת ריקוטה
צילום: אסף אמברם

חברת כרמית חולקת מתכון עשיר ומפנק  - בראוניז משויש עם שוקולד וגבינה

אביזרים :

תבנית בגודל של   22 23 X, מזלג, נייר אפייה, מטרפה ידנית, קעריות לערבוב

מצרכים:

180גרם חמאה 

3 טבלאות שוקולד מריר אגו 60% מוצקי קקאו (250 גר) 

חצי כוס סוכר

קורט מלח

3 ביצים

2/3 כוס של קמח לבן

4 כפות מלאות קקאו משובח

כפית תמצית וניל

מצרכים לחלק של הגבינה:

250 גרם גבינת ריקוטה

1 ביצה

2 כפות קורנפלור

3 כפות סוכר

2 טבלאות שוקולד לבן אגו (170 גר) 

4 כפות חלב

אופן ההכנה:

ממיסים יחד בפולסים קצרים במיקרוגל  שוקולד מריר, סוכר וחמאה, מערבבים היטב בעזרת מטרפה,  מוסיפים את הווניל והמלח ואת הביצים אחת אחת ובמהירות, לאחר מכן מבליעים לתוך התערובת את הקמח והקקאו .

ממיסים בקערה נפרדת את השוקולד הלבן ואת החלב עד להומוגניות.

בקערה נוספת טורפים יחד את הריקוטה, הביצה, הקורנפלור והסוכר, מקפלים לתוך התערובת את השוקולד הלבן המומס.

משמנים קלות תבנית- רצוי לרפד בנייר אפייה, מעבירים את הבלילה הכהה לתבנית שופכים מעליה את בלילת הגבינה ובעזרת מזלג יוצרים מראה משוייש בין השניים. אופים בחום של 170 מעלות, כחצי שעה- לא יותר, מצננים ואז מגישים כקוביות.

עוד ב
חשבנו שיעניין אותך גם...
ב(ע)ין השורות
ב(ע)ין השורות
הרוג בתאונה בקריות
לוד: אישה הותקפה בביתה - מצבה אנוש
דנית דברה, מנכלית עמותת שניר
ילד רע – אישיות או בחירה?
נחנכה דרך יצחק נבון בעכו
גינון חינוכי
יום הניקיון הבינלאומי
ה-מ-נ-ט-ו-ר-ים