חציל קלוי עשיר בטעמים ים תיכוניים

רשת קפה ביגה חולקת מתכון קל להכנה בבית – חציל קלוי עשיר בטעמים ים תיכוניים

כתב לוקאל 24/02/2019
חציל קלוי עשיר בטעמים
צילום: גליה אבירם

מרכיבים:

 

2  חצילי חממה בגודל בינוני כ400 ג'

2  עגבניות קצוצות דק

צרור פטרוזיליה קטן קצוץ

כפית אריסה

2  שיני שום קצוצות

כפית פלפל חריף קצוץ

מלח ופלפל לתיבול

שמן זית לתיבול

חצי כוס טחינה איכותית

חצי כוס מים

מעט שמן קנולה

אופן הכנה:

לחמם תנור לחום בינוני גבוהה 175-180 מעלות. לקלף את החצילים, לחצות את החציל לשניים, לחרוץ את פנים החציל בעדינות. להבריש את החציל משני הצדדים עם מעט שמן קנולה.

על מגש עם נייר אפייה יש לסדר את החצילים עם הפנים כלפי מטה. ולאפות בתנור ל45 -60 דקות. 

בקערה קטנה לערבב את המים והטחינה עד למרקם יציב, לתבל עם מלח לפי הטעם.

בקערה נוספת לערבב את העגבנייה, הפלפל החריף, השום, אריסה, פטרוזיליה, מעט שמן זית ולתבל במלח ופלפל.

אופן הגשה:

בצלחת עמוקה לשים 2-3 כפות של הטחינה. ומעל לסדר חציל עם הפנים כלפי מעלה, על החציל להניח 2-3 כפות של סלט העגבניות ועוד מעט  השמן זית.

בתאבון!


עוד ב
חשבנו שיעניין אותך גם...
רוית אסף חוגגת יום הולדת בסטייל
יומולדת "לפנים"
ממשיכים לחגוג   אחרי ראש השנה
ממשיכים לחגוג אחרי ראש השנה
יור ארגון קבלני נתניה - רפי זנזורי
עלייה במחירי הדירות בנתניה
נדחה ערעורו של איש היי טק שהורשע בהחזקה והפצה של תכנים פדופילים
רעננה במקום ה-20 בשיעור הולכי הרגל הנפגעים בתאונות דרכים
רעננה במקום ה-20 בהיפגעות הולכי רגל בתאונות
מפתחים רובעים למגורים
הביעו הזדהות
הביעו הזדהות
פעוטה חולצה מרכב