מתכון ל"עראיס דגים"

השף ניר מזרחי מקבוצת "קפה קפה" עם מתכון מנצח ל"עראיס דגים"

כתב לוקאל 25/03/2019
עראיס דגים
צילום: סטודיו "קפה קפה"

עראיס דגים: 

מרכיבים (4 מנות):

4 פיתות טריות

לקציצות דג:

400 גרם ( 2-3 פילטים ) של פילה דניס / מוסר (ללא העור)

400 גרם (2-3 פילטים ) פילה אמנון  (ללא העור)

1 בצל סגול - קצוץ דק

2 שיני שום קצוץ דק

חופן פטרוזיליה + כוסברה קצוצים

שמן זית

מלח + פלפל שחור

קורט בהרט

לסלט:

3 עגבניות - חתוכות לקוביות

1 בצל סגול חתוך לחצאי ירח

חופן פטרוזיליה קצוצה

1/2 חופן גרם בצל ירוק קצוץ

2 שיני שום - קצוץ

כפית אריסה (לא חובה)

שמן זית

מיץ לימון

מלח

פלפל

אופן הכנה קציצות דגים:

1.     קוצצים את הדגים דק בסכין / במעבד מזון בפולסים (להזהר שלא להפוך למשחה!).

2.     מוסיפים למסה של הדג את הבצל, שום, עשבי תיבול  ומתבלים.

3.     מערבבים את כל המסה היטב עד שהיא מחוברת ונותנים לה לעמוד במקרר כשעה להתייצב.

4.     מכינים 8 קציצות במשקל של כ 100 גרם (חשוב להקפיד להשאיר את המסה במקרר עד שצולים את הקציצות)

אופן הכנה סלט:

1.     מערבבים את כל החומרים בקערה, מוסיפים שמן זית, לימון, מלח ופלפל לפי הטעם.

אופן ההכנה והגשת המנה:

1.     צולים את הקציצות חצי הכנה (עדיין לא עשויות לחלוטין).

2.     חוצים את הפיתות ומכניסים קציצה לכל חצי פיתה.

3.     מניחים את הפיתות על הגריל / בטוסטר על חום נמוך כ-10 דקות עד שהפיתה קלויה והקציצה עשויה.

4.     מניחים על צלחת ההגשה ועל כל פיתה מניחים מסלסת העגבניות.

5.     מגישים לשולחן יחד עם טחינה, עמבה וסלט ירקות קלויים

 

עוד ב
חשבנו שיעניין אותך גם...
יור המועצה הדתית ברעננה, אריה פרידמן ואשתו אסטי
יו"ר המועצה הדתית ומשפחתו חגגו את ליל הסדר בבייג'ין
משלחת נוער מדא לפולין
משלחת נוער מד"א לפולין
מותר לי להתמודד
"מותר לי להתמודד"
דר עדי קליין
זהירות! פורים לפנייך
צעיר מהדרום מואשם בשוד מזוין
מנהלת אגף משאבי אנוש בעירייה עוזבת
"החלטתי לשלוט במחלה ולא לתת לה לשלוט בי"
"הבניין שלנו לא ישרוד רעידת אדמה"