לא רק בשבועות: עוגות גבינה מוצלחות לכל השנה

מבחר עוגות גבינה המתאימות לכל עונות השנה

כתב לוקאל 10/04/2019
עוגות גבינה לכל השנה
pixabay

הרבה אנשים אוהבים לאכול עוגות גבינה מכל הסוגים. היום יש היצע רחב שאפשר ליהנות ממנו לא רק בחג השבועות, אלא לאורך כל ימות השנה. עוגות גבינה קלאסיות, אפויות או מקוררות, עם פירורים או פירות, קלות להכנה, מושקעות ומכולן מובטח שתהנו מטעמי גבינה שמימיים. לפניכם חמישה סוגים של עוגות גבינה שישאירו לכם טעם של עוד.

קלה ופשוטה – עוגת גבינה מהירה

התעוררתם בבוקר וכל מה שחסר לכם עם כוס השתייה החמה, היא עוגת גבינה רכה וטעימה? עוגת גבינה עם פירורים (קרה) זוהי העוגה הקלה ביותר להכנה, עם מינימום מצרכים וטעם שימלא לכם את המצברים לכל היום.

לוקחים ביסקוויטים ומעט חמאה ומרסקים. מערבבים את הכל יחד ומשטחים בתבנית אפיה. לאחר מכן, מתחילים להכין את קרם הגבינה - לוקחים שמנת מתוקה, חלב, סוכר ואינסטנט פודינג וניל ומקציפים הכל יחד. בסוף, מוסיפים גבינה לבנה ומערבבים עד לאחידות. יוצקים את הקרם על התחתית ומכניסים למקרר למשך כשש שעות.

עוגת גבינה מושקעת וטעימה

לפעמים מתחשק לכם לאפות את עוגת הגבינה המושלמת. זו שתשלב בין פירות העונה לגבינה - עוגת גבינה פירותית.

מקציפים חלבונים וסוכר במיקסר עד למרקם לבן ואחיד. במקביל, חותכים תותים לחתיכות יפות, מפזרים עליהם מעט סוכר וטוחנים בבלנדר ידני. אל תערובת הביצים מוסיפים את הגבינות - גבינה לבנה, גבינת שמנת, פודינג וקורנפלור ומקפלים הכל יחד.

את התערובת מכניסים לתוך תבנית רחבה (בגודל 26). את מחצית הבלילה עם הגבינה שופכים לתוכה ומוסיפים שלוש כפות של מחית התותים שיצרתם. לאחר מכן, שמים את המחצית השניה של התערובת ומעליה מזלפים בעדינות את שאר מחית התותים שנותרה. מכניסים לתנור לחום של מאה ושביעים מעלות למשך שעה ורבע. לאחר העוגה הצטננה יש להכניסה למקרר לקירור.

עוגה בינלאומית

היש יותר טעים מעוגה עם טוויסט? זוהי הזדמנות לטעום עוגה שנאפת לרוב במטבח האמריקאי ומשויכת בשל רכיביה גם למטבח הצרפתי. עוגת גבינה ניו יורקית. סיקרנו? כך תכינו את העוגה המופלאה.

מרסקים ביסקוויטים, מוסיפים חמאה מומסת, קורט מלח ו-30 גרם פרלינה פקאן. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה, משטחים ומכניסים לקירור. בכדי להכין את הבלילה, טורפים גבינת שמנת, תמצית וניל, קורט מלח, סוכר לבן, ביצים גדולות (L), קורנפלור ושמנת חמוצה. יוצקים את המלית על בסיס העוגה, מכניסים לתנור לחום של מאה שישים מעלות ואופים למשך חמישים וחמש דקות. העוגה צריכה להיות מעט שזופה, רטובה ומעט רוטטת במרכז. מוציאים אותה מהתנור ומצננים לאורך לילה שלם.

לסיום, מקציפים את שמנת עם מעט מחית פרלינה בעדינות, משחררים את העוגה מהתבנית ומניחים על צלחת. מתחילים בזילוף של הקצפת, מפזרים לקישוט מעט אגוזים מקורמלים.

עוגה קלאסית

עוגת גבינה אפויה עם ריבת חלב - קלאסית ופשוטה, אבל אין אחד שלא מתמכר לטעמים הממכרים שלה.

מחממים את התנור ל-175 מעלות. בינתיים מכינים את התחתית ולוקחים שמן וריבת החלב ויוצקים הכל לקערה עם קמח. מערבבים היטב עד לתערובת אחידה. משטחים בתבנית ומכניסים לתנור למשך כ-10 דקות. לצורך הכנת הבלילה, לוקחים ביצים גדולות, גבינה לבנה, סוכר, שמנת חמוצה, קמח רגיל ואבקת אינסטנט פודינג וניל. מערבבים ויוצקים את התערובת מעל התחתית. מכניסים לתנור ואופיר למשך 40 דקות.

אחרי סיום האפייה, לוקחים שמנת חמוצה, סוכר, תמצית וניל וריבת חלב ומערבבים. בסוף, מורחים בזהירות את הציפוי ומחזירים את העוגה לתנור בחום של 160 מעלות ואופים עוד 15 דקות. לאחר מכן, מכבים את התנור ומשאירים את העוגה מעט בתוכו. מוציאים ונותנים לה להתקרר בטמפרטורה של החדר.

עוגה מלכותית

לפעמים בא לכם להרשים את האורחים, להכין עוגה שתהיה המלכה הגדולה בארוחת הערב. עוגת גבינה עם שילובי שוקולד לבן ואננס, כבשה מזמן את אוהבי עוגות הגבינה בצירוף שילובי הטעמים המיוחדים הללו. כך מכינים אותה.

מכינים קרם אננס מחלב ומחית אננס. מרתיחים הכל יחד ומוסיפים שוקולד לבן, ג'לטין וגלוקוז ומערבבים. לאחר מכן מצננים במקרר. מקציפים שמנת עד לקצפת יציבה. ומקפלים אותה יחד עם קרם האננס שהתקרר. את שניהם מכניסים שוב לקירור.

עוברים לשלב הכנת העוגה, מערבבים את הגבינה, הסוכר, הווניל, הביצים, השוקולד הלבן והשמנת ומסננים עד לקבלת קרם חלק. מעבירים לתבנית ואופים כשבעים וחמש דקות. ליצירת הבצק לתחתית העוגה, מכניסים לתוך מעבד מזון: חמאה, אבקת שקדים, אבקת אפייה, ביצים, מחית פרלינה ומלח עד לקבלת בצק ומרדדים את התערובת. אחר כך, אופים כחמש עשרה דקות בתנור בחום של מאה וחמישים מעלות.

בשלב הבא, מוציאים מקירור את תערובת מחית האננס ומתחילים להרכיב את העוגה: על הבצק האפוי מזלפים את קרם האננס עליו מניחים את העוגה האפויה ועליה מזלפים שוב את קרם האננס. על קרם האננס תוכלו להניח חתיכות של אננס ושבבי שוקולד לבן. בתאבון.


עוד ב
חשבנו שיעניין אותך גם...
עץ נפל ליד ביה"כ המרכזי
מה מצב החופים עם היציאה לחופש הגדול?
מה מצב החופים עם היציאה לחופש הגדול?
מחמוד יוסף חתם בהפועל כפר סבא
מהליגה הפלסטינאית לליגת העל
חברי המשלחת המשותפת לאליפות העולם
גאווה מקומית באליפות העולם לבתי הספר בשחייה
מהפכת הניקיון בי-ם יוצאת לדרך
עיריית מגדל העמק חנכה את מתחם "ילדודס"
משלחת אולימפיאדת הילדים
אולימפיאדת הילדים לרשויות מקומיות
אישה נמצאה ללא רוח חיים בראשון לציון
אישה נמצאה ללא רוח חיים בראשון לציון