לזניה משגעת לקראת שבועות

לזניה משוגעת עם בשאמל תרד, עגבניות ומוצרלה מתוך ספר המתכונים "חגיגה של אוכל טוב"

כתב לוקאל 27/05/2019
לזניה משגעת לקראת שבועות
צילום: רונן מנגן

לקראת חג השבועות חברת ישרקו מקבוצת טיב טעם. חולקת מתכון מפנק של: לזניה משוגעת עם בשאמל תרד, עגבניות ומוצרלה. מתוך ספר המתכונים חגיגה של אוכל טוב – ניתן להשיג בסניפי רשת טיב טעם בעלות של 49 ₪.

לזניה משוגעת עם בשאמל תרד, עגבניות ומוצרלה

מי אמר שהכנת לזניה צריכה להיות עבודה קשה? את הלזניה הזו הכנו מדפי פסטה קפואים. במקום לסדר שכבות מוקפדות בתבנית שולקים את העלים במים, מניחים בחופשיות בתבנית עם רוטב וגבינות ואופים.

מצרכים ל 6 מנות

1 חבילה (500 גרם) עלי פסטה קפואים של Surgital מופשרים במקרר

2 כפות שמן זית Cirio

20 עלי בזיליקום

4 כדורי מוצרלה טרייה של ״מחלבנה״

קרועים לפיסות בינוניות

4 כפות גדושות גבינת פרמזן DOP מגוררת

לעגבניות צלויות:

250 גרם עגבניות שרי חצויות בצבעים שונים

2 כפות שמן זית Cirio

מלח ופלפל שחור גרוס

לבשאמל תרד:

1 שקית (890 גרם) עלי תרד קפואים של "טבע פרוסט" מופשרים

50 גרם חמאה צרפתית של Flechard

מלח ופלפל שחור גרוס

2 שיני שום כתושות

3 כפות קמח

1 ליטר חלב

מכינים את העגבניות הצלויות: מחממים תנור ל 200- מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

מניחים עגבניות שרי בתבנית, מתבלים ב 2- כפות שמן זית, מלח ופלפל וצולים כ- 20 דקות עד שהעגבניות משחימות מעט. מצננים.

בינתיים מכינים בשאמל תרד: סוחטים היטב את עלי התרד מנוזלים ומניחים בסיר קטן עם חמאה, מלח, פלפל ושום. ממיסים את החמאה על להבה גבוהה, מביאים לרתיחה ומוסיפים קמח. מערבבים במרץ בכף עץ עד שהקמח נטמע בחמאה ומתקבלת רביכה. מוסיפים חלב ומערבבים. ממשיכים לבשל על להבה גבוהה תוך כדי ערבוב מתמיד רק עד שהתערובת מגיעה לרתיחה. מסירים מהאש ומצננים.

מרכיבים את הלזניה: מחממים תנור ל 180- מעלות ומשמנים תבנית גדולה בעלת שוליים גבוהים (למשל סוטאז' או תבנית פיירקס עגולה).

בסיר גדול מביאים שפע מים לרתיחה ומוסיפים מלח בנדיבות. קורעים כל עלה פסטה באופן חופשי ל- 3-2 יריעות ומבשלים לדרגת אל דנטה לפי הוראות היצרן. מסננים ומעבירים לקערה גדולה.

מוסיפים את בשאמל התרד והעגבניות הצלויות ומערבבים. מוסיפים עלי בזיליקום ו 3/4- מכמות הגבינות ומערבבים שוב.

יוצקים את התערובת לתבנית ומפזרים עליה את יתרת המוצרלה. אופים כ- 35 דקות עד שהמוצרלה נמסה ומשחימה. מפזרים את יתרת הפרמזן ומגישים.

מה שותים? - Barone RicasoliChianti Classico Gran Selezione Castello di Brolio

למנה האיטלקית המסורתית מתבקש יין שהוא התגלמות הקלאסיקה של

ארץ המגף, ומה יותר קלאסי מבכיר היינות של הברון ריקאסולי – האצולה

של יקבי קיאנטי. בזיליקום, תרד ומוצרלה חוברים למנה משביעה וטעימה

אך לא מכבידה - בדיוק כמו היין.

בתאבון.

עוד ב
חשבנו שיעניין אותך גם...
לראשונה בהוד השרון: טקס זיכרון לנספים בעליית יהודי אתיופיה
כתב אישום בגין רצח צעיר בקריות
חניון מטרופולין החדש בכפר סבא  - הוא חניון זמני
חניון מטרופולין החדש בכפר סבא - הוא חניון זמני
אב ובנו חשודים בניסיון תקיפה בנצרת
נדחתה ההצעה לעדכון תקן החניה
ראש עיריית הרצליה משה פדלון עם יובל וגנר נשיא ומייסד עמותת נגישות ישראל וקרן טלקר מנהלת תחום הנגישות העירונית
"סמן מרכזי ומוביל בתחום הנגישות"
הולכים לסיבוב שני
ויכוח בין עובדים הוביל לקטטה