שלושה מתכונים לארוחת שבועות

מתכונים לארוחת שבועות באדיבות שף אילן ברמלי, רשת "פרש קיטשן"

כתב לוקאל 06/06/2019
שלושה מתכונים לארוחת שבועות
צילום: אנטולי מיכאלו

אינבולטיני חצילים

מנה נהדרת שמתאימה כמנה ראשונה במרכז שולחן ל-4 סועדים.

 מרכיבים:

12 פרוסות חצילים קלויים בתנור

3-4 שיני שום צלויות בתנור

4 עגבניות שרי צלוית

150 גרם רוטב עגבניות

30 גרם פטה מפוררת

2 כפות שמן זית

250 גרם מילוי הגבינות*

*מילוי גבינות- מרכיבים:

100 גרם פטה

100 גרם מוצרלה מגורדת

50 גרם גבינת עיזים

קורט פלפל שחור גרוס

10-12 עלי נענע קצוצים

אופן ההכנה:

מכניסים את החצילים, עגבניות השרי ושיני השום לתנור לצלייה של כ-15 דקות בחום של 200 מעלות.

בכל פרוסת חצילי קלויה מניחים כפית ממילוי הגבינות בקצה ומגלגלים.

לקחת כלי שטוח עמיד בחום שמתאים לתנור, שמים בתחתית מחצית מרוטב העגבניות, על הרוטב מסדרים את גלילות החציל הממולאות, יוצקים את יתרת רוטב העגבניות מעל.

מפזרים את עגבניות השרי ושיני השום הצלויות מעל ומכניסים לטאבון/תנור למשך כ-10 דקות.

מפזרים מעל גבינת פטה מגורדת אפשר להוסיף מעט שמן זית ומגישים חם.

 

רוטולו גבינות

מרכיבים למנה אישית:
10 שושני פסטה

150 גרם שמנת מתוקה

3 פטריות שמפיניון

1 פטריית פורטובלו

20 גרם (חופן) עלי תרד

קורט מלח

קורט פלפל

2 כפות (20 גרם) פרמזן

1 כף (10 גרם) מוצרלה

מרכיבים למילוי גבינה לרוטולו:

130 גרם ריקוטה

70 גרם פטה

20 גרם פרמזן

קורט פלפל

15 גרם פירורי לחם לבן

50 גרם רוטב בשמל

אופן ההכנה:

מערבבים את כל החומרים יחדיו.

מרכיבים לרוטולו:

1 עלה לזניה טרי או מבושל

80 גרם מילוי לעלה

מגלגלים וחותכים ל-3 (כדי ליצור 3 שושנים)

אופן ההכנה:

מניחים במחבת הגשה את שושני הפסטה שחתכנו ומילאנו, לפזר מעל פטריות, תרד ושמנת מתוקה, מתבלים במלח ופלפל. מפזרים מוצרלה ופרמזן ומכניסים לטאבון.

 

פיצה

מרכיבים (8-9 פיצות אישיות):

1 ק"ג קמח פיצה או קמח לחם

600-650 מ"ל מים

5 גרם שמרים יבשים  או 15 גרם טריים

25 גרם מלח (5 כפיות)

אופן ההכנה:

לשים את כל החומרים למעט המלח, במיקסר עם וו לישה במהירות נמוכה כ- 5 דקות. מוסיפים את המלח ולשים כ- 5 דק נוספות במהירות בינונית.

מכניסים למקרר למנוחה של 24 שעות.

מחלקים לכדורים של 220 גרם.

מרכיבים לרוטב פיצה:

8-9  עגבניות מגורדות

מלח

אורגנו יבש

5 כפות שמן זית

אופן ההכנה:

מערבבים היטב את מרכיבי רוטב הפיצה.

מרדדים כדור בצק עד לעובי חצי ס"מ. למרוח מעט רוטב, לפזר גבינת מוצרלה (כ-100 גרם ולא יותר), להוסיף תוספות כאוות נפשכם.

אופים בחום של 220-230 מעלות עד שהפיצה מזהיבה.

* חשוב לתת לבצק לנוח כדי שלא יהיה לו ריח חמוץ של שמרים.

עוד ב
חשבנו שיעניין אותך גם...
האב, הבן והבחירות המקומיות
כבר לא שקופה
כבר לא שקופה
הגדר ברחבת בית הכנסת עונג שבת , המבנה הלא חוקי הוסר
עונג שבת? לא לאנשי בית הכנסת
נמצאה מנהלת לביהס דקל
נמצאה מנהלת לביה"ס דקל
מוזמנים להעניק משלוחי מנות לקשישים
מוזמנים להעניק משלוחי מנות לקשישים
שוטרים הותקפו במועדון בהרצליה
שתפו אותי בקבלת ההחלטות או שאתפטר
'שתפו אותי בקבלת ההחלטות או שאתפטר'
מחוברות
מחוברות