מתכון מנצח לניוקי ברוטב ערמונים

איך להרשים את האורחים במנת ניוקי מנצחת? רשת בתי הקפה ביגה מציעה מתכון - ניוקי ערמונים נימוח בפה

כתב לוקאל 16/06/2019
קפה ביגה  ניוקי ערמונים
צילום: סטודיו דני לילה

מרכיבים

1 ק"ג תפו"א אדום אפוי בתנור על מלח גס

160 גר' ריקוטה

50 גר' חמאה צהובה בטמפ' החדר

35 ג' פרמז'ן מגורד

15 גר' מלח דק

2 חלמונים

1 ביצה

250 גר' קמח לבן

אופן הכנת הבצק:

לאפות את תפו"א על מלח גס בתנור בחום של 180 מעלות, עד לריכוך כ- 45 דק'.

לאחר האפייה יש לקלוף כשהתפוח אדמה עדיין חם ולמעוך עם מועך תפו"א למחית.

להוסיף למחית  את החלמונים והביצה, המלח והגבינות ולערבב קלות.

להוסיף את החמאה והקמח ולערבב היטב עם לקקן.

 

הכנת הניוקי:

לחלק את הבצק שנוצר ל- 4 נקניקים דקים ולחלק כל נקניק לקוביות של 2ס"מ /2ס"מ.

לחלוט את הניוקי במים רותחים עד שהם צפים.

להכנת הרוטב:

יש להמיס במחבת 60 גר' חמאה  עד הזהבה.

להוסיף 50 גרם אפונת גינה.

חופן מיקס פטריות ( שימז'י,חורש,יער ופורטובלו) חתוך גס.

5 ערמונים קצוצים.

1 שן שום פרוסה.

1 כפית מחית כמהין/שמן כמהין ( להשיג במעדניות מובחרות).

100 מ"ל  ציר ירקות.

אופן הכנה:

להביא לרתיחה עד לקבלת רוטב סמיך ולהוסיף את הניוקי

לפזר מעט פרמז'ן מעל ולהגיש.

 

בתאבון.

עוד ב
חשבנו שיעניין אותך גם...
התושבים המתנגדים באחת ההפגנות בעבר
מה יעלה בגורל חורשת העמל?
חשד: רוכב אופניים נהרג בתאונת "פגע וברח"
חזר לגן
אנה בטרפז נדנדה
"הקרקס הקסום הגדול" מגיע לכפר הירוק
דן פנורמה חיפה
נבחרות אוסטריה וסלובניה יתארחו במלון דן פנורמה בחיפה
פועל נפל מגובה בבית שמש - מצבו קשה
פועל נפל מגובה בבית שמש - מצבו קשה
במודיעין חוצים בבטחה
תלמיד תקף מורה ושבר את אפה