מתכון מנצח לניוקי ברוטב ערמונים

איך להרשים את האורחים במנת ניוקי מנצחת? רשת בתי הקפה ביגה מציעה מתכון - ניוקי ערמונים נימוח בפה

כתב לוקאל 16/06/2019
קפה ביגה  ניוקי ערמונים
צילום: סטודיו דני לילה

מרכיבים

1 ק"ג תפו"א אדום אפוי בתנור על מלח גס

160 גר' ריקוטה

50 גר' חמאה צהובה בטמפ' החדר

35 ג' פרמז'ן מגורד

15 גר' מלח דק

2 חלמונים

1 ביצה

250 גר' קמח לבן

אופן הכנת הבצק:

לאפות את תפו"א על מלח גס בתנור בחום של 180 מעלות, עד לריכוך כ- 45 דק'.

לאחר האפייה יש לקלוף כשהתפוח אדמה עדיין חם ולמעוך עם מועך תפו"א למחית.

להוסיף למחית  את החלמונים והביצה, המלח והגבינות ולערבב קלות.

להוסיף את החמאה והקמח ולערבב היטב עם לקקן.

 

הכנת הניוקי:

לחלק את הבצק שנוצר ל- 4 נקניקים דקים ולחלק כל נקניק לקוביות של 2ס"מ /2ס"מ.

לחלוט את הניוקי במים רותחים עד שהם צפים.

להכנת הרוטב:

יש להמיס במחבת 60 גר' חמאה  עד הזהבה.

להוסיף 50 גרם אפונת גינה.

חופן מיקס פטריות ( שימז'י,חורש,יער ופורטובלו) חתוך גס.

5 ערמונים קצוצים.

1 שן שום פרוסה.

1 כפית מחית כמהין/שמן כמהין ( להשיג במעדניות מובחרות).

100 מ"ל  ציר ירקות.

אופן הכנה:

להביא לרתיחה עד לקבלת רוטב סמיך ולהוסיף את הניוקי

לפזר מעט פרמז'ן מעל ולהגיש.

 

בתאבון.

עוד ב
חשבנו שיעניין אותך גם...
תמונת החשוד כפי שנקלטה במצלמות האבטחה
פצוע דקירה ברמת השרון
גבירותיי ורבותיי, מהפך!
מנכ"ל משרד החינוך ביקר בווינגייט
מדליק המשואה בא לבקר הלל יפה
מדליק המשואה בא לבקר "הלל יפה"
 נפצע במהלך אימון
נפצע במהלך אימון – ויפוצה במאות אלפי שקלים
זוכה לחשיפה
זוכה לחשיפה
 מכשיר MRI מתקדם  הוצב במאיר
מכשיר MRI מתקדם הוצב ב"מאיר"
מיכל מצוב
אירועי השבוע באושילנד