קציצות בקר ברוטב עגבניות

לכבוד החופש הגדול קבלו מתכון בריא, מהיר וקליל לארוחת צהריים , אחת המנות האהובות ביותר על ילדים ובני נוער

כתב לוקאל 04/07/2019
קציצות בקר ברוטב עגבניות
צילום באדיבות קמפיין הבשר של האיחוד האירופי TASTE THE BEST

קציצות בקר ברוטב עגבניות

מצרכים:

-         1 ק"ג בשר אירופי טרי טחון (1/2 צלעות, ½ צוואר)

-         3 בצלים גדולים סגולים

-         2 גזרים

-         2 תפוחי אדמה (מזן איזדורה)

-         3 ביצים

-         200 גרם פירורי לחם

-         50 גרם כמון

-         30 גרם פלפל שחון טחון

-         100 גרם סוכר

-         1 מארז רסק עגבניות

-         1 צרור בזיליקום טרי

-         2 ליטר מים

-         100 מ"ל שמן

אופן ההכנה:

1.      שמים את הבשר הטחון בקערה, מקלפים ומגרדים את הגזר והבצל ותפוח האדמה וסוחטים מהם את הנוזלים ומכניסים לקערה של הבשר.

2.      מוסיפים את התבלינים הביצים ופירורי הלחם ומערבבים לעיסה אחידה. מכדררים לקציצות בינוניות, מניחים בתבנית ומכניסים למקרר עד להקרשות (לפחות 4 שעות).

3.      להכנת הרוטב – מחממים סיר עם שמן ומוסיפים את רסק העגבניות עד להיווצרות משקע בתחתית הסיר, מערבבים טוב ומוסיפים את הסוכר לשבירת החמיצות, כשהרסק מתחיל לבעבע מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.

4.      מוסיפים זר של בזיליקום שעטוף בגומיה ומניחים בצד הסיר, נותנים לרוטב לבעבע ומנמיכים את האש.

5.      מוציאים את כדורי הבשר מהמקרר, מסדרים בסיר נפרד ויוצקים מעל את הרוטב. ממשיכים לבשל  על להבה נמוכה למשך מספר דקות נוספות.

בתיאבון!

  *** המתכון באדיבות קמפיין הבשר של האיחוד האירופיTASTE THE BEST

עוד ב
חשבנו שיעניין אותך גם...
יפו: הרוג ופצוע מירי
"הקמת התחנות מסכנת את בריאותם של 350 אלף תושבים"
פצועים בקטטה בנתניה
מהסקווש לאוניברסיטה
"פנטזיה יפנית" מיצב צילום של אלכס לנדסברג
חשד: נהג כשהוא שיכור ברמה הגבוהה פי 5 מהמותר
ראש עיריית הרצליה משה פדלון ואייל קיציס בעמדת החימר
איפה נפגשו ראש העיר ואייל קיציס?
סדנה ייחודית בנושא אשראי וניהול חשבון עו"ש