קוביות פולנטה מטוגנות עם רוטב עגבניות ופסטו

המותג ברילה מציג מתכון לקוביות פולנטה מטוגנות עם רוטב עגבניות ופסטו משגע. נפלא להגשה לאורחים או סתם פינוק לכל המשפחה.

כתב לוקאל 13/08/2019
קוביות פולנטה מטוגנות עם רוטב עגבניות ופסטו
צילום: שני הלוי

מצרכים ל-5-6 מנות:

1 ליטר מים

1 כפית שטוחה מלח

1 כוס קמח תירס לפולנטה

200 גרם (1 כוס) פרמז'ן, מגורד

50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות

2-3 כפות רוטב פסטו ברילה

שמן זית לטיגון

להגשה:

1 צנצנת (400 גרם) רוטב עגבניות ברילה

חופן גבינת פרמז'ן

אופן ההכנה:

1.     מכינים את הפולנטה: בסיר גדול מביאים את המים לרתיחה. מוסיפים את המלח.

2.     בזרם דק ואחיד שופכים פנימה את קמח התירס אל תוך המים ובוחשים כל הזמן, על מנת שלא ייווצרו גושים.

3.     מערבבים בכף עץ עד שהפולנטה מתחילה להסמיך ומגיעה לרתיחה.

4.     מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות תוך בחישה מדי פעם.

5.     מוסיפים את הפרמז'ן, החמאה והפסטו ובוחשים עד שהם נמסים ונטמעים בפולנטה. טועמים ומתקנים את תיבול בהתאם להעדפה האישית שלכם.

6.     משטחים את הפולנטה בתבנית מלבנית לגובה 2-3 ס"מ ומשאירים ל-15 דקות, עד שהיא מתייצבת.

7.     מחממים תנור ל-190 מעלות.

8.     חותכים את הפולנטה לקוביות בגודל הרצוי.

9.     מסדרים את קוביות הפולנטה על גבי תבנית משומנת ואופים כ-20 דקות עד להזהבה קלה. באמצע האפייה הופכים לצד השני.

10.                       מגישים עם רוטב עגבניות ופרמז'ן.


בתאבון!

עוד ב
חשבנו שיעניין אותך גם...
בית לאתגרי העתיד בבית הספר בגין
בית הספר מנחם בגין – "בית לאתגרי העתיד"
מנכל העירייה איתי צחר ומתכנן תחבורה , יעקב צופק במפגש התושבים
נערך שיתוף תושבים ראשון בנושא הנת"צ
כתובות גרפיטי גסות פורסמו על מתקני משחקים בגינת מגדיאל
נחנכה ספרייה יחודיית בבית הספר ממ"ד ביל"ו
עלייה במתן היתרי בנייה ביהודה ושומרון
משה לאון עם חולצת המרוץ
מרוץ אופניים בירושלים
"המפציץ החום" הגיע
קובי סידנוף
אלוף הפיזיקה