קוביות פולנטה מטוגנות עם רוטב עגבניות ופסטו

המותג ברילה מציג מתכון לקוביות פולנטה מטוגנות עם רוטב עגבניות ופסטו משגע. נפלא להגשה לאורחים או סתם פינוק לכל המשפחה.

כתב לוקאל 13/08/2019
קוביות פולנטה מטוגנות עם רוטב עגבניות ופסטו
צילום: שני הלוי

מצרכים ל-5-6 מנות:

1 ליטר מים

1 כפית שטוחה מלח

1 כוס קמח תירס לפולנטה

200 גרם (1 כוס) פרמז'ן, מגורד

50 גרם חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות

2-3 כפות רוטב פסטו ברילה

שמן זית לטיגון

להגשה:

1 צנצנת (400 גרם) רוטב עגבניות ברילה

חופן גבינת פרמז'ן

אופן ההכנה:

1.     מכינים את הפולנטה: בסיר גדול מביאים את המים לרתיחה. מוסיפים את המלח.

2.     בזרם דק ואחיד שופכים פנימה את קמח התירס אל תוך המים ובוחשים כל הזמן, על מנת שלא ייווצרו גושים.

3.     מערבבים בכף עץ עד שהפולנטה מתחילה להסמיך ומגיעה לרתיחה.

4.     מנמיכים את הלהבה ומבשלים 20 דקות תוך בחישה מדי פעם.

5.     מוסיפים את הפרמז'ן, החמאה והפסטו ובוחשים עד שהם נמסים ונטמעים בפולנטה. טועמים ומתקנים את תיבול בהתאם להעדפה האישית שלכם.

6.     משטחים את הפולנטה בתבנית מלבנית לגובה 2-3 ס"מ ומשאירים ל-15 דקות, עד שהיא מתייצבת.

7.     מחממים תנור ל-190 מעלות.

8.     חותכים את הפולנטה לקוביות בגודל הרצוי.

9.     מסדרים את קוביות הפולנטה על גבי תבנית משומנת ואופים כ-20 דקות עד להזהבה קלה. באמצע האפייה הופכים לצד השני.

10.                       מגישים עם רוטב עגבניות ופרמז'ן.


בתאבון!

עוד ב
חשבנו שיעניין אותך גם...
תאונת מטוס בשדה תעופה בהרצליה
מה יעלה בגורלם של עצי האקליפטוס
מה יעלה בגורלם של עצי האקליפטוס בשכונת מורשה?
מאחורי הגלימה
פועל נפצע קשה לאחר שנפל מגובה רב
הולך רגל נהרג בכביש 431
הולך רגל נהרג בכביש 431
"הייתי בסערת רגשות מאוד קשה"
חשד: אב התעלל במשך שנים בילדיו
אישום: הבטיח שיפוץ וקיבל במרמה עשרות אלפי שקלים
אישום: הבטיח שיפוץ וקיבל במרמה עשרות אלפי שקלים