מתכון מנצח למנת שניצל קוד

איך להרשים את האורחים במנת שניצל מנצחת רשת בתי הקפה ביגה חולקת מתכון - שניצל קוד. באדיבות שף הרשת ליאור חייניץ

כתב לוקאל 18/08/2019
צילום: דן פרץ

מרכיבים:

פילה קוד במשקל 100 ג'

100 ג' קורנפלור (שתי כפות)

50 ג' קמח (כף אחת)

1 חלמון

קורט מלח

מים/סודה לעירבוב

פירורי פנקו לציפוי

שמן לטיגון עמוק

 

רוטב:

2 כפות שמן קנולה

100 ג' קוביות פלפלים (רצוי צבעוני)

150 ג' צילי מתוק (3 כפות)

כף מיץ לימון

קובית חמאה (30 ג')

30 ג' כוסברה (חופן קטן)

30 ג' בצל ירוק קצוץ (חופן קטן)

40 מ"ל מים (כף אחת)

2 פרוסות לימון דקות

מלח ופלפל שחור גרוס לתיבול

אופן הכנה:

בקערה לערבב היטב את הקורנפלור, קמח, מים/סודה, וחלמון לבלילת טמפורה סמיכה.

לצפות היטב את הדג עם הבלילה.  יש לוודא שהדג עטוף בשכבה דקה של טמפורה.

לאחר מכן לצפות בפירורי פנקו את הדג ולטגן עד שמזהיב.

לרוטב:

מחממים מחבת ושמים מעט שמן קנולה, מוסיפים את הפלפלים וצורבים קלות. לתבל עם מלח ופלפל. מוסיפים את הצ'ילי המתוק, מיץ לימון, מים, חמאה, ופרוסות הלימון. להביא לרתיחה ולאחד את הרוטב. להוסיף את הכוסברה והבצל ירוק ולהוריד את המחבת מהאש.

להגשה:

רצוי להגיש עם אורז לבן או פירה, על התוספת את הדג ובקערית את הרוטב.

בתאבון.

עוד ב
חשבנו שיעניין אותך גם...
בונים צמוד
אירועי סוכות בכינרת
קרנית פלוג, נעמי גרינברג לוי ובר אהרון
מי התארח ב-IWG ישראל, ענקית חללי העבודה המשותפים הבינלאומית?
הרוג בתאונת עבודה בבת ים
אישום: רצח את אחיו
הולכת רגל נפצעה בתאונה בהרצליה
נסגרו תיק החקירה נגד רהע צפת ורהע קריית שמונה
נסגרו תיק החקירה נגד רה"ע צפת ורה"ע קריית שמונה
נער נפצע בתאונה בכפ"ס