ממתק החורף האולטימטיבי

עונת החורף מתקרבת והממתק האולטימטיבי כבר כאן, חברת כרמית חולקת מתכון ביתי ומפנק – קרמבו

כתב לוקאל 29/10/2019
מתכון לקרמבו ביתי, צילום: אמיר מנחם

חברת כרמית חולקת מתכון ביתי לממתק הרשמי של החורף  - קרמבו עשיר ומפנק.

להכנת הקרמבו הביתי יש להתחיל עם:

תחתית בצק פריך שוקולד:

360 גרם קמח

200 גרם חמאה

100 גרם אבקת סוכר

40 גרם אבקת קקאו

1 ביצה

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל180 מעלות. במיקסר עם וו גיטרה שמים קמח, קקאו, סוכר וחמאה ומערבבים עד שנוצרים פירורים כמו קוסקוס. מוסיפים את הביצה ומעבדים ממש מעט רק עד לקבלת בצק אחיד.

מרדדים את הבצק וקורצים עיגולים בקוטר של כ- 4 ס"מ.

אופים בתנור 10-12 דקות ,מצננים לטמפרטורת החדר.  מסדרים את תחתיות הקרמבו על גבי תבנית.

הכנת המרנג :

100 גרם חלבון ביצה

200 גרם סוכר + שקית סוכר וניל

בקערה חסינת חום שמים את החלבונים והסוכר יחד ומערבבים היטב על גבי סיר אדים כפול (בן מארי) עד שכל גרגרי הסוכר נמסים לגמרי. מעבירים את החלבונים למיקסר עם וו מטרפה ומקציפים במהירות גבוהה עד שמתקבל קצף יציב ומבריק. מעבירים לשק זילוף עם פיה עגולה גדולה. מזלפים את המרנג על כל תחתית קרמבו בתנועה סיבובית וכלפי מעלה.

שמים את התבנית במקפיא עד להתקשות המרנג.

הכנת שוקולד:

250 גרם שוקולד אגו מריר 60% מוצקי קקאו

100 גרם חמאת קקאו (ניתן לרכוש בחנויות לאפיה או בבית טבע) ,או לחלופין להוסיף לשוקולד 3 כפות שמן קנולה

בקערית עמוקה ממיסים יחד – בבן מארי או במיקרו, את השוקולד וחמאת הקקאו (או השמן) עד למרקם אחיד.

יש לטבול את הקרמבואים שקפאו בקערית השוקולד המומס עד לציפוי מלא.

ניתן לאחסן במקפיא או במקרר עד יומיים. (אנחנו בטוחים שהם יתחסלו עוד קודם ).

המתכון באדיבות - שני סגדן 

חורף חמים ומתוק 

עוד ב
חשבנו שיעניין אותך גם...
 עיריית רעננה סירבה לפתוח יחידה לטיפול בהתמכרויות בסמים ואלכוהול
עיריית רעננה סירבה לפתוח יחידה לטיפול בהתמכרויות בסמים ואלכוהול
קריב ודואני הודיעו רשמית על האיחוד ביניהם
לילך שם טוב
חודש האישה בסינמה סיטי ירושלים
חודש הענווה ברעננה
חודש הענווה ברעננה יפתח ביום רביעי
"יש עתיד" במפגשים פתוחים
DECATHLON מגיעה לכפ"ס
בת תשע טבעה למוות במלון בים המלח
בת תשע טבעה למוות במלון בים המלח
סוכל ניסיון גניבת חול