הסוד לעוגת שמרים מושלמת

עבודה עם בצק שמרים עלולה להיות משימה מורכבת, אבל האמת היא שמתחת לפני השטח מסתתרים כמה טיפים שכולנו יכולים ליהנות מהם. רוצים לקבל תוצאה מושלמת במינימום סיכון? הנה כל מה שאתם חייבים לדעת

כתב לוקאל 30/10/2019
עוגת שמרים מושלמת, צילום: pexels

חובבי מתוקים ואפייה מתקשים להישאר אדישים לעוגת שמרים. מצד אחד, אין כמעט מישהו שלא אוהב עוגה כזו ואפשרויות המילוי שלה כמעט בלתי נגמרות. מצד שני, עבודה עם שמרים עלולה להיות מתעתעת ואף מורכבת. בין היתר, המטרה היא לשמור על מקסימום טריות במינימום סיכון ולהגיע לתוצאה המבוקשת בלי לפגוע בפריכות.

אז איך עושים את זה? הנה הטיפים שיגלו לכם את הסוד של עוגות שמרים מושלמות:

1. בחרו היטב את המתכון

הדבר החשוב ביותר הוא לבסס את תהליך ההכנה על מתכון אמין. אפשר לקחת מתכון מספר מוכר, על בסיס המלצות של חברים ובני משפחה ומאתרי אינטרנט של שפים וקונדיטורים.

אם לא בטוחים, צריך להתייעץ עם כאלה שכבר יש להם ניסיון מסוים. עכשיו זה ממש לא הזמן להתעצל או להתבייש ותמיד צריך להשאיר מקום לניסוי וטעייה.

2. השתמשו בקמח המתאים

קמח רב תכליתי שבו בדרך כלל משתמשים להכנת עוגת שמרים מגדיל את הסיכון למפח נפש. אם רוצים למנוע את זה, עדיף להשתמש בקמח ללחם שהוא עשיר בגלוטן ולכן סופח יותר מים תוך כדי שהוא יוצא רך ואוורירי.

3. בדקו את סוג השמרים

שאלת מיליון הדולר היא האם להשתמש בשמרים טריים או יבשים. כבר עכשיו צריך להקדים ולומר שאין אופציה אחת טובה יותר, אלא שהיבשים נחשבים נוחים לשימוש ואף נשמרים יותר זמן במקרר בלי להתקלקל.

4. השקיעו בבצק

בעוגת שמרים הכל מתחיל ונגמר באופן שבו מכינים את הבצק. קודם כל, יש להקפיד על לישה ארוכה שמתחילה לאט ובדקות האחרונות עוברת למהירות בינונית. שנית, כדאי להקדיש לכל קילו קמח 10 דקות לישה כדי לקבל בצק אלסטי.

לבסוף, את ההתפחה מבצעים לפי סוג הבצק ומזג האוויר – כי בצקים עשירים בחמאה וביצים צריכים עד פי 3 זמן כדי לתפוח בהשוואה לבצקי שמרים שלא מכילים את אותה כמות שומן. כמו כן, במזג אוויר חורפי תצטרכו להקצות 3-4 שעות להתפחה אבל במזג אוויר חמים זה מתקצר משמעותית.

5. רדדו את הבצק כדי לעצב את העוגה

היתרון של רידוד ועיצוב הבצק הוא שכך ניתן לתפוס שתי ציפורים במכה אחת. מצד אחד, בצק רדוד ודק מאוד הופך את עוגת השמרים לעסיסית, עשירה וטרייה. מצד שני, הרידוד עוזר לבצק לקבל לחות מהמלית והוא אף מאפשר לעצב את הבצק לצורות מיוחדות.

בגלל שלכולנו יש נטייה לאכול עם העיניים ולא רק עם הפה, זה בסופו של דבר מה שמשפיע על חווית האכילה של העוגה ועל הפידבק שנקבל.

עוד ב
חשבנו שיעניין אותך גם...
אברמוביץ ויורם אורנשטיין, מנכל מרכז הפועל
איזה אלופה!
ראש מינהל ההנדסה פורש
יריד התחפושות מגיע לרעננה
יריד התחפושות מגיע לרעננה
המדריך המקיף לציוד משרדי שאתם חייבים להכיר
חיים גולדמן בוחן הקמת רשימה דתית חדשה
חיים גולדמן בוחן הקמת רשימה דתית חדשה
נעצר חשוד בביצוע מעשה מגונה בנערה
הלוחות נקבעו
הלוחות נקבעו
אומרים די לאלימות כלפי נשים