ראש העין

ריזוטו

מתכון לריזוטו באדיבות השפים של "לחם ארז" כפר סבא

אתר לוקאל 17/12/2018
ריזוטו (צילום: קפה קפה)

 השפיםחן מלול וברמסעוד מ"לחם ארז"  כפר סבא מציעים מתכון לריזוטו

חומרים

לציר ירקות:

1 גזרשטוף עםהקליפה חתוךגס,1 בצל חתוךגס ,2 שיני שום,6 גבעולי פטרוזיליהשלמים ,עלה דפנה1 ,2 יחידות פלפלאנגלי . גבעול סלריחתוך גסעם העלים. 1.5 ליטר מים. שמן לטיגון

לריזוטו :

 20 גרם חמאה, בצלסגול קצוץדק מאוד,2שיני שוםקונפי .500 גרם אורז  ריזוטו  .כפיתמלח

אופן הכנה

ציר ירקות :

בסירעם שמן  מטגנים בצלעד להזהבה,מוסיפים גזרומטגנים כ2 דקות מוסיפיםסלרי ומטגניםכ 2 דקות מוסיפיםשום ומטגניםכדקה ממלאיםמים מביאיםלרתיחה מוסיפיםפטרוזיליה פלפלאנגלי ועלהדפנה מנמיכיםאש ומבשליםכ שעהברתיחה עדינה. מסננים אתהנוזל

 ריזוטו:

בסיררחב ממיסיםחמאה מעללהבה נמוכהמוסיפים בצלקצוץ ושוםקונפי ומטגניםעד שהבצלהפוך שקוףמוסיפים אורזומטגנים עדש 80% מהאורז משנהאת צבעמשקוף ללבןמוסיפים ייןלבן ומספיגיםאותו באורזתוך כדיבחישה. מוסיפים 2 מצקותציר ירקותחם ומספיגיםבאורז תוךכדי בחישה. מוסיפים כפיתמלח ועודמצקת שלציר ירקותעד לספיגתובאורז תוךכדי בחישה. ממשיכים כךעד שהאורזמתרכך לדרגתהבישול הרצויה 

מוסיפיםשמנת לבישולמעט חמאהומבשלים.

מורידיםמהאש ומגרדיםלתבשיל הריזוטוגבינת מנצ'גומערבבים ומגישים

המתכון באדיבות השפיםחן מלול ובר מסעוד, "לחם ארז" כפר סבא

 

 

 

 

 

 

 

 

חומרים

אופן הכנה

 לציר ירקות :

1 גזר שטוף עם הקליפה חתוך גס,1 בצל חתוך גס ,2 שיני שום ,6 גבעולי פטרוזיליה שלמים ,עלה דפנה 1 ,2 יחידות פלפל אנגלי . גבעול סלרי חתוך גס עם העלים . 1.5 ליטר מים . שמן לטיגון

לריזוטו :

 20 גרם חמאה, בצל סגול קצוץ דק מאוד,2 שיני שום קונפי .500 גרם אורז  ריזוטו  .כפית מלח

 

ציר ירקות :

בסיר עם שמן  מטגנים בצל עד להזהבה ,מוסיפים גזר ומטגנים כ 2 דקות מוסיפים סלרי ומטגנים כ 2 דקות מוסיפים שום ומטגנים כדקה ממלאים מים מביאים לרתיחה מוסיפים פטרוזיליה פלפל אנגלי ועלה דפנה מנמיכים אש ומבשלים כ שעה ברתיחה עדינה . מסננים את הנוזל

ריזוטו:

בסיר רחב ממיסים חמאה מעל להבה נמוכה מוסיפים בצל קצוץ ושום קונפי ומטגנים עד שהבצל הפוך שקוף מוסיפים אורז ומטגנים עד ש 80% מהאורז משנה את צבע משקוף ללבן מוסיפים יין לבן ומספיגים אותו באורז תוך כדי בחישה. מוסיפים 2 מצקות ציר ירקות חם ומספיגים באורז תוך כדי בחישה . מוסיפים כפית מלח ועוד מצקת של ציר ירקות עד לספיגתו באורז תוך כדי בחישה . ממשיכים כך עד שהאורז מתרכך לדרגת הבישול הרצויה 

מוסיפים שמנת לבישול מעט חמאה ומבשלים.

מורידים מהאש ומגרדים לתבשיל הריזוטו גבינת מנצ'גו מערבבים ומגישים

 

 

 

המתכון באדיבותהשפים חן מלול ובר מסעוד, "לחםארז" כפר סבא

חן מלול וברמסעוד

 

 

עוד בראש העין
חשבנו שיעניין אותך גם...
קריסטל מציע עימות בין המתמודדים לראשות העירייה
קריסטל מציע עימות בין המתמודדים לראשות העירייה
 תלונה: משאיות מטמינות פסולת בניין בשטח שעליו מוקם פארק
תלונה: משאיות מטמינות פסולת בניין בשטח שעליו מוקם פארק
חינוך וקהילה בכפר סבא
חינוך וקהילה בכפר סבא
ממשיכים לחגוג   אחרי ראש השנה
ממשיכים לחגוג אחרי ראש השנה
הולכים ושותים
מי שמתנכל לי בסופו של דבר אוכל אותה
"מי שמתנכל לי בסוף אוכל אותה"
מנהיגות הורים לילדים/בוגרים עם צרכים מיוחדים בטקס סיום קורס הכשרה שעברו
חדש ברעננה: קבוצת מנהיגות של הורים לילדים עם צרכים מיוחדים
כ - 244 ק"ג של מוצרי בשר ודגים הושמדו במעלה אדומים