אילת

קציצות דגים

לקראת חגי תשרי מתכון טעים במיוחד ועשיר בטעמים, להכנה קלה בבית

אתר לוקאל 06/08/2018
קציצות דגים (צילום: דן פרץ)

לקראת חגי תשרי, רשת קפה ביגה, מעניקה מתכון טעים במיוחד ועשיר בטעמים. להכנה קלה בבית של קציצות דגים.

 קציצות דגים לכ- 7 מנות.

 מרכיבים:

-   1000 ג' דג לבן קצוץ

-  70 ג' כוסברה קצוצה

70 ג' פטרוזיליהקצוצה

250 ג' בצל לבן קצוץ

50 ג' פירורי לחם

2 ביצים

-  5 ג' פלפל שחור

10 ג' מלח דק .


יש לערבב היטב את כל המרכיבים. לשים במקרר כדי שהמסה תתייצב ולכדרר כל קציצה ל-40 גרם. לאחר מכן יש לצרוב את הקציצות משני הצדדים במחבת עם שמן קנולה. להעביר אותן לסיר עם רוטב הפלפלים.

רוטב פלפלים לקציצות הדג

מרכיבים:

- 200 מ"ל שמן קנולה

10 גרם כמון

20 גרם פפריקה מרוקאית

- 10 ג' סוכר

- 20 ג' מלח דק

- 50 ג' אבקת מרק

-  2 יח' פלפל מתוק יבש

20 ג' פלפל ירוק חריף פרוס

150 ג' שיני שום פרוס גס

100 ג' רסק עגבניות

- 2.200 ליטר מים

75 גרם כוסברה טרייה קצוצה

1.700 קילו פלפל אדום פרוס

אופן הכנה:

יש לחמם סיר עם 100 מ"ל שמן קנולה, להוסיף את הפלפלים ולבשל כ-10 דקות, להוסיף את הפלפל החריף, לאחר מכן להוסיף את השום ולבשל 6 דקות נוספות. להוסיף את הרסק, לערבב ולבשל כ-2דקות.

 במקביל לערבב 100 מ"ל שמן נוספים עם הכמון, פפריקה, מלח, אבקת מרק וסוכר.

להוסיף את התבלינים כולל הפלפלים היבשים לסיר עם המים, בנוסף להוסיף מחצית מכמות הכוסברה לכסות ולבשל חצי שעה. בסוף הבישול להוסיף את יתר הכוסברה ואם יש צורך לתקן טעמים.

 

בתיאבון.... 

 

עוד באילת
חשבנו שיעניין אותך גם...
מפעל דור
פשיטה על משרדי חברת דור כימיקלים
תוכנית הבטיחות והביטחון המתוגברת
בהוד השרון דואגים לחופשת קיץ בטוחה ומהנה
פרלמנט הילדים
מנהיגי העתיד
שיתוף פעולה מרגש בין האקדמית נתניה ועמותת אלוט
שיתוף פעולה מרגש בין האקדמית נתניה ועמותת אלו"ט
עינבל וילקר
עידוד חיובי או דיכוי שלילי
האופטימיות הפכה לאכזבה
נובמבר בבר 55
מיתר שוורץ עם הצוות המקצועי
בואו לגדול בכיף