אשדוד

"לב של שוקולד"

מתכון לקינוח מתוק במיוחד של רשת קפה קפה

אתר לוקאל 31/07/2018
קינוח לב של שוקולד (צילום: בן יוסטר)

רשת קפה קפה מציעה קינוח מתוק במיוחד "לב של שוקולד".

מתכון ל- 10 יח'. זמן הכנה כולל כשעתיים (לא כולל זמן הקפאת המנה).

 דקואז' אגוזי לוז

 מצרכים:

 4 חלבונים

125 גרם (3/4 כוס) סוכר 

65 גרם (חצי כוס) אגוזי לוז טחונים

65 גרם (חצי כוס) אבקת סוכר

22 גרם (2 כפות) קורנפלור

10 גרם (1 כף) אינסטנט וניל

10 גרם (1 כף) קקאו

1.5 גרם (חצי כפית) נס קפה

אופן ההכנה:

1.  מקציפים את החלבונים והסוכר עד לקבלת קצף יציב.

2.  מערבבים בקערה נפרדת את אגוזי הלוז , אבקת סוכר, קורנפלור, אינסטנט פודינג וניל , קקאו ונס קפה  עד קבלת תערובת אחידה.

3.  לאחר שהחלבונים הוקצפו היטב , מקפלים את התערובת פנימה.

4.  משטחים על מגש שכבה דקה ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך כ- 15 דק'.

מוס שוקולד מריר

מצרכים:

150 גרם (חפיסה וחצי) שוקולד מריר

60 גרם (4 כפות) חמאה

150 מ"ל (2/3 כוס) שמנת מתוקה

2 חלמונים

2 חלבונים

20 גרם (2 כפות) סוכר

5 גרם (חצי כף) ג'לטין

אופן ההכנה:

1. ממיסים את הג'לטין במים כחצי שעה עד שהג'לטין סופג את המים.

2.  מחממים בסיר את השמנת מתוקה והחמאה עד לרתיחה.

3.  לאחר מכן מוסיפים את הג'לטין לסיר.

4.  בקערה מניחים את השוקולד מריר ושופכים עליו את המסה (מהסיר).

5. לאחר מכן מערבבים היטב עד לקבלת מסה הומוגנית וחלקה.

6. מוסיפים את החלמונים למסה ומערבבים היטב.

7.  מקציפים במיקסר סוכר וחלבון לקבלת מרנג יציב.

8.  כאשר מסת השוקולד התקררה מעט, עושים השוואת מסות עם מעט מרנג לתוך השוקולד, ולאחר שהמסה הומוגנית מעבירים את המסה של השוקולד לתוך יתרת המרנג בקיפול ידני.

 קרם וניל

 מצרכים:

250 מ"ל (מיכל) שמנת מתוקה

120 מ"ל (1/2 כוס) חלב

60 גרם (6 כפות) אינסטנט פודינג וניל

20 גרם (2 כפות) סוכר

 אופן ההכנה

1.  מקציפים במיקסר בעזרת מטרפה את השמנת מתוקה ,הסוכר והאינסטנט פודינג וניל.

2.   לאחר שהמסה מסמיכה להוסיף את החלב .

3.   מקציפים עד קבלת קרם סמיך ואוורירי.

 ציפוי שוקולד חלב

 מצרכים:

 200 גרם (2 חפיסות) שוקולד חלב

75 גרם (5 כפות) חמאת קקאו

אופן ההכנה:

1. ממיסים את החמאת קקאו עד להמסה מלאה (מצב נוזלי).

2.  לאחר מכן שופכים על השוקולד ומערבבים היטב עד לקבלת מסה הומוגנית נוזלית אחידה.

הרכבת הקינוח

-  להרכבת הקינוח בצורת לב נעזר בתבנית סיליקון מתאימה.

1. שכבה ראשונה- מזלפים קרם וניל (45 גרם)

2.  שכבה שנייה- מוזגים את המוס שוקולד (40 גרם)

3.  שכבה שלישיית- קורצים את הדקואז' לצורה המתאימה לתבנית לב שבחרנו ומניחים מעל (30 גרם)

4.  מקפיאים את התבנית כ- שעתיים.

5.  מחלצים את השכבות.

6. שכבה רביעית- מוזגים ציפוי שוקולד חלב (כאשר הדקואז' כלפי מטה) (20 גרם).

 

 

 

עוד באשדוד
חשבנו שיעניין אותך גם...
5 סיבות לפנות לייעוץ זוגי
פתיחה קשה
רעיונות לפיתוח סטארט אפים
רעיונות לפיתוח סטארט אפים
אוטובוס פגע בהולכי רגל בבית שמש
אוטובוס פגע בהולכי רגל בבית שמש
אופנוען נפצע בתאונה בהוד השרון
לכלוך בשביל מאחורי אולפנת צביה
השופט עדי אזר, זל. מנוחה בכבוד
15 שנה אחרי הרצח: נטמנו רקמותיו של השופט עדי אזר ז"ל
משקיף על כולם מלמעלה