אשדוד

לזניה טורטיה

מתכון קל ומהיר להכנה עם תוצאה מפתיעה, מרשימה וכמובן טעימה

אתר לוקאל 26/09/2018
לזניה מטורטייה
לזניה טורטיה (צילום: נטע חן ליבנה)

המותג מאסטר שף מציע למארחים מתכון לזניה מטורטיות. מדובר במתכון שמצד אחד קל ומהיר להכנה ומצד שני התוצאה מפתיעה, יפה, חגיגית, מרשימה וכמובן טעימה.

מצרכים:

5 טורטיות מקמח חיטה

1 קופסה עגבניות איטלקיות חתוכות דק (400 גרם)

1 קופסה רסק עגבניות

1/2 צרור עלי בזיליקום, חתוכים גס

1/2 כפית מלח

200 גרם גבינה צהובה, מגורדת דק

400 גרם גבינת ריקוטה

100 גרם גבינת פטה או בולגרית רכה

1 ביצה

 

אופן הכנה:

1.   בקערה גדולה מערבבים עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות, בזיליקום ומלח.

2.   בקערה גדולה נוספת מערבבים ריקוטה, גבינת פטה, ביצה ו-150 גרם גבינה צהובה.

3.    מניחים בתבנית עגולה בקוטב 20 ס"מ טורטייה אחת ומעליה מורחים 1/5 מתערובת הגבינות.

4.   מניחים מעל 1/5 מרוטב העגבניות ומורחים בעדינות.

5.   חוזרים על הפעולה עם שאר הטורטיות, הגבינות ורוטב העגבניות ומסיימים ברוטב עגבניות.

6.   מפזרים מעל את יתרת הגבינה הצהובה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30-40 דקות. אם הלזניה מתחילה להשחים מעל אפשר לכסות ברדיד אלומיניום.

7.   מניחים ללזניה להתקרר מעט ולטורטיות לספוג את הנוזלים לפני שפותחים ומגישים.


עוד באשדוד
חשבנו שיעניין אותך גם...
אישום: גנבה מוצרים באלפי שקלים
ההסתדרות עם מאבק הנשים
חדר צנתורים חדש ב"פדה פוריה"
צעיר נדקר למוות ביבנה
הביעו הזדהות
ויכוח בכביש הסתיים בדקירה
ההרשמה לשנה הבאה בפתח
אישום: נהג שיכור ברכב לא שלו ונמלט מהמשטרה