באר שבע

ריבועי בראוניז פרלינה

אתר לוקאל 24/10/2018
ריבועי בראוניז פרלינה תמונה להמחשה שטרסטוק)

רשת קפה גרג חוגגת את עונת השוקולד. וחולקת מתכון קינוח חגיגי – ריבועי בראוניז פרלינה.

 ריבועי בראוניז פרלינה :

מתכון למסגרת 30x40 ס"מ

 חומרים לבצק פריך לריבועי בראוניז פרלינה :

400 גרם חמאה רכה

200 גרם אבקת סוכר

2 גרם מלח ) קורט )

200 גרם שקד מולבן טחון

560 גרם קמח

16 גרם אבקת אפייה ( כף שטוחה )

180 גרם חלמונים ( 9 חלמונים )

אופן הכנה:

במיקסר עם וו גיטרה נקרים חמאה, מלח ואבקת סוכר. ניתן למסה לתפוס מעט נפח. נוסיף את השקד הטחון. נוסיף את הקמח מנופה עם אבקת האפייה והחלמונים לסירוגין ונערבל רק עד שהמסה אחידה.

נקרר את הבצק ונרדד לעובי רבע ס"מ לערך בגודל של מגש האפייה. נניח מסגרת לאפייה על הבצק

ונסיר את עודפי הבצק.

 בראוניז נימוח :

200 גרם שוקולד מריר 60%

100 גרם פרלינה (מחית נוגט) (ניתן להשיג בחנויות מקצועיות )

260 גרם חמאה

460 גרם סוכר

250 גרם ביצים ( 5 יחידות L)

185 גרם קמח

4 גרם אבקת אפייה (כפית )

4 גרם מלח (חצי כפית )

אופן הכנה:

נחמם תנור ל-160 מעלות.

בסיר כפול או במיקרו נמיס את השוקולד ,הפרלינה והחמאה. במקביל נטרוף את הביצים והסוכר מבלי להקציף. נוסיף פנימה את תערובת השוקולד החמה ולבסוף את הקמח מנופה עם אבקת האפייה והקמח. נשטח על גבי הבצק הפריך ונאפה כ-18-20 דקות עד להתייצבות הבראוניז מבלי לייבש אותו.

חיתוך ואחסון :

לאחר האפייה נניח לבראוניז להתקרר ובעזרת סכין חדה נפרוס על המידה הרצויה.

נאחסן בכלי אטום . ניתן להקפיא ולהפשיר לפי הצורך.

 

 

 

 

עוד בבאר שבע
חשבנו שיעניין אותך גם...
ענבל ליבר  , אני רואה המון תעצומות נפש
"דווקא במצבי משבר הבסיס הרוחני שלנו לא נשבר"
חברי הקבוצה הזוכה  מיד גיורא
הישג לחטיבת הביניים יד גיורא בהרצליה
חשד: פרץ לדירה ותקף קטינה
פרס חינוך לאמי"ת קנדי בעכו
חשד: הציתו דלת של בית - הילדים קפצו מהחלון
תאונת אופנוע סמוך לצומת גבעון
רוכב אופנוע נפצע קשה סמוך לצומת גבעון
נבחרת תיכון עמל שרונים
בליגה של המקצוענים
לפעמים חלומות מתגשמים