גולן גליל

בוריטו אפוי עם טורטייה

מתכון שמתאים לאירוח קל ומהיר

אתר לוקאל 18/07/2018
  בוריטו אפוי עם טורטייה
בוריטו אפוי מטורטייה (צילום: אפיק גבאי)

המותגמאסטר שף מציע מתכון להכנת בוריטו אפוי מטורטייה, מתאים לאירוח,  קל ומהיר להכנה  ומקשט כל ארוחה.

מאפה בוריטו גדול

חומרים ל-12-14 מנות:

6 טורטיות מאסטר שף קוטר 25

1 כוס גרגרי תירס

200 גרם צ׳דר מגוררת

200 גרם גבינה צהובה

 למלית שעועית:

2 כפות שמן זית

2 בצלים קצוצים

3 שיני שום קצוצות

1 פלפל אדום קצוץ

2 קופסאות שעועית אדומה מאסטר שף

1 קופסה עגבניות חתוכות דק מאסטר שף

מלח ופלפל

כפית שטוחה כמון

כפית אורגנו יבש

 

להגשה:

שמנת חמוצה

 

אופן הכנה:

1.    מחממים תנור ל-190 מעלות.

2.    מכינים מלית שעועית: בסיר עם שמן זית מטגנים בצלים עד להזהבה. מוסיפים שום ופלפל ומטגנים עוד 2 דקות. מוסיפים שעועית ועגבניות, מתבלים במלח ופלפל, כמון ואורגנו ומבשלים 10 דקות או עד לאיחוד טעמים.

 

 

3.    מרכיבים את המאפה: משמנים תבנית ומניחים טורטיות בחפיפה, לריפוד התבנית וליצירת שוליים. מפזרים חצי מכמות הגבינות, מעליהן יוצקים מלית שעועית, מעליה תירס, ומסיימים בגבינות. סוגרים את שולי הטורטיות על גבי המליות, מניחים עוד טורטייה לסגירה אם צריך. מברישים במעט שמן, מניחים נייר אפייה ומעליו כלי כלשהו שישמש כמשקולת ואופים 20 דקות. מוציאים את המשקולת ונייר האפייה ואופים עוד 15 דקות להזהבה יפה ופריכות.

4.    הופכים לקרש חיתוך, חותכים למנות ומגישים.

 

 

 

בתאבון.

עוד בגולן גליל
חשבנו שיעניין אותך גם...
הלכלוך בכניסה לבניין המשותף ברחוב סוקולוב 10
"זה מרכז הרצליה ולא איזה שכונת עוני בסאו פאולו"
שביל האירוסים
טיולים לשישי בסימן פריחה
זאת תקופה לא פשוטה עבורנו
"זאת תקופה לא פשוטה עבורנו"
המיזם החברתי חיפאי לשנת 2018
ביקור בקיר הטיפוס לזכרו של דני חייט זל
התלמידים חוקרים את ההיסטוריה של עפולה
ניצחון שני בדרבי
רפי סער קורא להדר לביא להצטרף אליו
כתובות גרפיטי גסות פורסמו על מתקני משחקים בגינת מגדיאל