גולן גליל

לזניה טורטיה

מתכון קל ומהיר להכנה עם תוצאה מפתיעה, מרשימה וכמובן טעימה

אתר לוקאל 26/09/2018
לזניה מטורטייה
לזניה טורטיה (צילום: נטע חן ליבנה)

המותג מאסטר שף מציע למארחים מתכון לזניה מטורטיות. מדובר במתכון שמצד אחד קל ומהיר להכנה ומצד שני התוצאה מפתיעה, יפה, חגיגית, מרשימה וכמובן טעימה.

מצרכים:

5 טורטיות מקמח חיטה

1 קופסה עגבניות איטלקיות חתוכות דק (400 גרם)

1 קופסה רסק עגבניות

1/2 צרור עלי בזיליקום, חתוכים גס

1/2 כפית מלח

200 גרם גבינה צהובה, מגורדת דק

400 גרם גבינת ריקוטה

100 גרם גבינת פטה או בולגרית רכה

1 ביצה

 

אופן הכנה:

1.   בקערה גדולה מערבבים עגבניות מרוסקות, רסק עגבניות, בזיליקום ומלח.

2.   בקערה גדולה נוספת מערבבים ריקוטה, גבינת פטה, ביצה ו-150 גרם גבינה צהובה.

3.    מניחים בתבנית עגולה בקוטב 20 ס"מ טורטייה אחת ומעליה מורחים 1/5 מתערובת הגבינות.

4.   מניחים מעל 1/5 מרוטב העגבניות ומורחים בעדינות.

5.   חוזרים על הפעולה עם שאר הטורטיות, הגבינות ורוטב העגבניות ומסיימים ברוטב עגבניות.

6.   מפזרים מעל את יתרת הגבינה הצהובה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30-40 דקות. אם הלזניה מתחילה להשחים מעל אפשר לכסות ברדיד אלומיניום.

7.   מניחים ללזניה להתקרר מעט ולטורטיות לספוג את הנוזלים לפני שפותחים ומגישים.


עוד בגולן גליל
חשבנו שיעניין אותך גם...
מחבקים את שדרות
נרתמים לסייע למשפחה שביתה נפגע מטיל
נרתמים לסייע למשפחה שביתה נפגע מטיל
הקושי בבקשת סליחה
אוראל כהן - מתנדב מצטיין מיוחד
מתנדב מיוחד
אפולוניה
ביהמ"ש העליון את אישר את הבנייה באפולוניה
בית הספר כצנלסון בחולון מעלה הצגה חדשה שעוסקת בנידוי חברתי
לא לחרם חברתי
הוכרו כניצולי שואה 60 שנה לאחר שעלו לישראל
ביום שאחרי