הרצליה

עוגת גבינה קרה עם וניל ופירות יער

מתכון לעוגת גבינה קרה עם וניל ופירות יער, של אסטלה השופטת בתוכנית הטלוויזיה "בייק אוף"

09/05/2018
עוגת גבינה קרה עם וניל ופירות יער (צילום: אסף אמברם)

שבועות בפתח וכולם מחפשים מתכון מושלם לעוגת הגבינה, "הדובדבן שבקצפת",  של הארוחה החגיגית.

המותג "מאסטר שף" מציע מתכון לעוגת גבינה קרה עם וניל ופירות יער,  של אסטלה -  מלכת העוגות, בעלת בית הספר לאפייה הנושא את שמה, והשופטת בתכנית הטלוויזיה הפופולארית "בייק אוף". אסטלה, מנהלת "אסטלה כיתת אומן לקונדיטוריה.

 רכיבים:

בצק ברטון

180 גר' חמאה

180 גר' סוכר

4 חלמונים

250 גר' קמח

כפית אבקת אפיה

1/4 כפית סודה לשתיה

 מוס מ-2 שמנות

500 גר' שמנת חמוצה

120 גר' אבקת סוכר

10 גר' ג'לטין (2 וחצי כפיות)

60 מ"ל מים ( 4 כפות)

 500 גר' שמנת מתוקה (2 מיכלים)

1 שקית פודינג וניל מאסטר שף עם גרגירי וניל

 פירות לקישוט:

פירות יער, תותים

 הוראות הכנה:

1.  מכינים את הבצק: מכניסים את כל המרכיבים למעבד מזון עם להב מתכת, ומעבדים עד שנהיה בצק.

2. מחממים תנור ל-160 מעלות.

3. מרדדים את הבצק לעובי 4 מ"מ, מניחים במרכז תבנית בקוטר 24 ס"מ.  מכניסים לתנור ואופים כ-10  דקות. מורידים את החום ל-120 מעלות ואופים כ-20 דקות נוספות.

4. מכינים את המוס: טורפים היטב את השמנת החמוצה עם אבקת הסוכר.

5. יוצקים מים קרים על הג'לטין. לאחר הספגה ממיסים במיקרו כ-20-25 שניות.  מוסיפים לתערובת של השמנת החמוצה תוך כדי ערבוב על מנת להשוות טמפרטורות.

6. מקציפים את השמנת המתוקה עם הפודינג לקצפת רכה ומקפלים אל המלית.  

7. יוצקים את המוס על הבצק האפוי ומקשטים בתותים ופירות יער.

8. שומרים את העוגה במקפיא למשך 24 שעות. לאחר ההקפאה, מחלצים את העוגה מהתבנית ומפשירים  במקרר עד להגשה.

 

 

 

 

עוד בהרצליה
אתר לוקאל 16/09/2018
אתר לוקאל 29/08/2018
אתר לוקאל 29/08/2018
כרובית ממולאת בשר
אתר לוקאל 15/08/2018
חשבנו שיעניין אותך גם...
אתר חדש לאגף הנדסה במודיעין
"גן ילדים לא ראוי שיהיה בסמוך לאתר בנייה"
שינויים בהפעלת הלוקרים בבתיה"ס
מתחם אביב: פחות חניות ויותר יחד
מתחם אביב: פחות חניות ויותר יח"ד
מי ששולח חיילים לקרב צריך גם לדעת להשיבם
"מי ששולח חיילים לקרב צריך גם לדעת להשיבם"
"זה היה התגשמות של חלום"
חג המוזיקה הישראלית
חשד לרצח אישה בפזורה