הרצליה

חיטוי אפקטיבי חשיבות החיטוי ויעילות חיטוי בהקצפה

מפעלי מזון נדרשים היום לעמוד בתקנות מחמירות וקפדניות הנחוצות לשמירה על היגיינה מקסימלית ובריאות המזון.

כתב לוקאל 28/11/2018
pixabay

ניקוי המפעל קריטי לעמידה בסטנדרטים גבוהים ועשוי להפוך למשימה מורכבת ככל שהמפעל גדול יותר, צפוף בעובדים ומכונות ונדרש עבורו מערך ניקיון יעיל.
אנשי מקצוע האמונים על התחום הם אלה שדואגים לפנות את השטח ולשמור עליו נקי ומבריק. הם יכולים לבצע את עבודתם על הצד הטוב ביותר אם תהיה להם גישה לחומרי ניקוי מקצועיים ועוצמתיים שמייעלים את קצב ואפקט הניקוי.

בבחירת חומרי ניקוי, יש לקחת בחשבון קודם כל את מכשירי השטיפה שמאפשרים את פעול הניקוי המתקדמת. חשוב להצטייד, למשל, בצנרת גמישה כמו מגומי או צנרת בלחץ גבוה שמאפשרת שטיפה חזקה שמסוגלת להסיר כתמים קשים וכן מסייעת בטווח תנועה ותמרון באזורים אליהם קשה יותר להגיע במפעל המזון עצמו. כמו כן, שואבי אבק תעשייתיים ואביזרים חדשניים לשחרור סתימות. כמובן שיש להכשיר את הצוות בשימוש יעיל ונכון באביזרים ובמכונות השונות כדי למקסם את התוצאה ולעקוב אחר הוראות הבטיחות הנדרשות מהם לעבודה בטוחה יותר.

להשמיד את הפתגונים לפני זיהום
אחד הדברים החשובים ביותר בשמירה על היגיינה תעשייתית במפעלי מזון הוא פעולת החיטוי. החיטוי נועד למנוע היווצרות זיהומים ממשטחים שונים כאשר חשוב שהחומר שנועד לחיטוי יחדור לקיר התא של המיקרואורגניזם לפחות למשך עשר דקות על מנת לוודא שהוא חוסל והמשטח חוטא היטב.
החיטוי מבטיח מניעה והתפתחות של חיידקים שעשויים לגרום לבעיות תברואה קשות. חיטוי מקטין את הסיכונים מפני הרעלת מזון וזיהום של גופים זרים, התפשטות מזיקים וכן שומר על חיי המדף של המוצר ומאפשר תנאי עבודה בטוחים וטובים יותר לעובדי המפעל. חומרי החיטוי נועדו לוודא חיסול של פתגונים שנותרו על המשטחים לאחר ניקוי יסודי וחשוב לבצע את הפעולה בעקביות תוך שימוש בחומרי חיטוי יעילים.

לחטא במהירות וביעילות
כיום מפעלי מזון רבים נוהגים להשתמש בדרך של חיטוי בהקצפה כאשר השימוש בחיטוי זה מתבצע באמצעות אקדחי הקצפה ייעודיים. הקצף מאריך את היישום וכך מגביר משמעותית את יעילות החיטוי. כמו כן, הוא מתאים לתשתיות מסוגים שונים כמו משטחים אנכיים והקצף עצמו מגיע גם למקומות שקשה להגיע אליהם – צרים, מרוחקים וכדומה.
חיטוי בהקצפה מהווה פתרון לניקוי בתרסיס, כי בשל תכונותיו הפיזיות הקצף שוהה יותר זמן על משטחים מזוהמים מאשר נוזלים רגילים וכך מספק טיהור יעיל במזהמים שלוקח מספר דקות עד שהם מושמדים. מחקרים מצביעים על כך שחיטוי בצורה זו מפחיתה באופן משמעותי את כמות המזהמים. בשל ההרכב של הקצף ניתן להשתמש בכמות קטנה יחסית לחיטוי על פני משטח גדול, כך שהחומר כשלעצמו הוא גם חסכוני ולא דורש התעסקות רבה עם פעולת החיטוי.

חשוב לבחור חומרי חיטוי מקצועיים כמו חיטוי בהקצפה מחברה אמינה ומובילה בשוק, ששמה דגש על איכות והרכב החומרים תוך הדרכה והנחייה של העובדים לשימוש יעיל ובטוח בקצף לחיטוי במפעלי מזון.

 

המאמר באדיבות חברת EIS eis.org.il/ פתרונות ניקוי לתעשייה שמשפרים את התוצאות

 

עוד בהרצליה
חשבנו שיעניין אותך גם...
אישום: תקף וחתך את אשתו במשך שעות
בבת ים נותנים מכל הלב
שוד מזוין בבית עסק
ערב תשעה באב בפארק העירוני
הוחמר עונשו של האנס מהקריות
הוחמר עונשו של "האנס מהקריות"
רעננה עם מאבק הנשים
לא בונים בשרון
לא בונים בשרון
עבודות חידוש אצטדיון בלומפילד בעיצומן
העבודות באצטדיון בלומפילד בעיצומן