יהודה ושומרון

פסטיבל אוכל כפרי במטה יהודה 2019

חגיגה של אירוח אתני ואותנטי ומאכלי עדות בבתים ובמסעדות, עשרות בשלנים ובשלניות יכניסו את המבקרים לביתם - להכיר דרך הצלחת על רקע הפריחה המרהיבה באזור לרגל חודש האישה, ההשראה למנות הפסטיבל השנה יהיו "מחווה לאישה, אמא, סבתא" , הפסטיבל ביוזמת המועצה האזורית מטה יהודה ומחלקת התיירות.

כתב לוקאל 20/02/2019
פסטיבל אוכל כפרי במטה יהודה
צילום: אלדד מאסטרו

פסטיבל האוכל הכפרי במטה יהודה החל לפני 19 שנה, עם מספר קטן של בשלניות ותיקות שפתחו את בתיהן וסיריהן בפני המבקרים, ומאז צמח והתפתח עם כל שנה שחלפה. עם השנים, הצטרפו בשלנים ובשלניות רבים לפסטיבל, מבוגרים וצעירים, ממוצא מרוקאי, כורדי, הודי וערבי, כאלה שבילו את כל חייהם במטה יהודה, וילדים שעזבו למקומות אחרים עד שחזרו לאחר שהבינו שאין כמו בבית.

הפסטיבל חוזר השנה לחודש מרץ, כאשר כל האזור נמצא בשיא הפריחה, ובצידי הדרך ניתן לראות, כלניות, נרקיסים ותורמוסים בהמוניהם. חודש מרץ הוא גם חודש האישה, והפסטיבל מוקדש השנה לכבודן של אותן סבתות, ואימהות אשר נתנו את ההשראה לבשלני האזור, ומהן נולד הרעיון של פסטיבל האוכל.

הפסטיבל יתקיים בתאריכים 1-23 במרץ, במהלך 4 סופי שבוע. הוא מתקיים ביוזמת מועצה אזורית מטה יהודה ומחלקת התיירות.

את הרקע לשפע הזה מספקים הנופים של מטה יהודה, אזור אשר נמצא במרחק נסיעה קצר ממרכז הארץ, חבל ארץ ירוק עם נופים מרהיבים וגפנים משתרגות וסדורות בכרמים, מסלולי טיול מרהיבים, מנזרים וכנסיות. בתוך כל היופי הזה תתרחש חגיגה קולינרית של אוכל מסורתי ועדכני, שילובים של מטבחים אתניים ומטבחים מחדשים בבתים, במאפיות בוטיק מקומיות, ביקבים ובמבשלות בירה. 

כל אחד מהמשתתפים בפסטיבל הוסיף לתפריט מנה אחת מיוחדת, מנה שהיא "מחווה לאישה, אמא, סבתא"

עליה גבאי תכין תבשיל טלה בארטישוק ירושלמי, כזה שמנגבים הרוטב הנפלא שלו בחלה, כמו שהייתה עושה כילדה בבית. נטלי, מ- Chez Natalie, שעלתה מצרפת, תכין ניוקי מבצק רבוך, כמו שהיו מכינים בבית ילדותה. אורן שמואלי ממאפיית ברדלי יגיש פידה – מאפה סירה טורקי ממולא גבינות שעובר מדור לדור כבר אלף שנה, והוא זכה לקבל אותו מסבתא רוזה – אמנית הבישול הטורקי. אסף תעוז מג'פטו יכין קובנה מבית אמא, מתובלת בדבש של אשתו – דבוראית וחוקרת דבורים. מבקרי הפסטיבל יוכלו לגלות עוד המון מנות מופלאות, המוקדשות לנשים מופלאות לא פחות.

בכל אחד מימי השישי בפסטיבל יצאו "סיורים בין הסירים" - טיולים קולינריים מודרכים שיתנו למשתתפים הזדמנות ליהנות מטעימות מהנות של הקולינריה במטה יהודה – בישול ביתי, טעימות יין ביקב, מעשני בשרים, אופים ואופות ושפים המשלבים השראות וידע מרחבי העולם בבישול מקומי עונתי.  מחיר-150 ₪ לאדם, כולל הסעה, הדרכה וטעימות. בהרשמה מראש.

במהלך ימי הפסטיבל יתקיימו גם שלל אירועים מיוחדים. קבלת שבת מוזיקלית בבית הקונטיינרים, "טחינא – המופע": מפגש המשלב בין טעמים, סיפורים ומוזיקה, תערוכת "ניצני אביב" ביקב קדמא והופעה של איתי סופר בנפלאות הגריל הארגנטינאי, קונצרט מוזיקה קלאסית קלה ביקב הדר, יריד "קרלה הקטנה" במתחם חאן מילכה עם האוכל של יוצאי קוצ'ין ממושב תעוז, סיורי כורסא ומופעי מוזיקה ומחול מהודו.

עוד יתקיימו גם סיורי ליקוט עם הטובות שבמלקטות וארוחות שף מהלקט, וגם כמה מיקבי האזור מצטרפים לחגיגה, ומארחים לסיורים וטעימות: יקב שורק, יקב גיזו, יקב יהודה, יקב יפו, יקב ספרה, יקב עמק האלה וגם מבשלת באסטרס.

פסטיבל אוכל כפרי במטה יהודה, 1-23 במרץ.


עוד ביהודה ושומרון
חשבנו שיעניין אותך גם...
התקדמות בהצעת החוק להורדות הפיראטיות
גני, אחווה ושני עוצרות את התנועה בקמפיין אריסטו שמט
עוצרות את התנועה בשוק הפשפשים ביפו
שתפו אותי בקבלת ההחלטות או שאתפטר
'שתפו אותי בקבלת ההחלטות או שאתפטר'
תנו לקרוא בשקט
ניתוחים יחודיים לשחזור אוזניים בילדים
למען חיוך של ילד - מאוזן לאוזן
הוסר צו איסור הפרסום אודות פרשת רוטשילד 55
הוסר צו איסור הפרסום בפרשת רוטשילד 55
"הפרויקט יפגע באיכות חיינו"
נכנס למים לחלץ אדם אחר - וטבע למוות
נכנס למים לחלץ אדם אחר - וטבע למוות