כפר סבא

קציצות דגים

לקראת חגי תשרי מתכון טעים במיוחד ועשיר בטעמים, להכנה קלה בבית

אתר לוקאל 06/08/2018
קציצות דגים (צילום: דן פרץ)

לקראת חגי תשרי, רשת קפה ביגה, מעניקה מתכון טעים במיוחד ועשיר בטעמים. להכנה קלה בבית של קציצות דגים.

 קציצות דגים לכ- 7 מנות.

 מרכיבים:

-   1000 ג' דג לבן קצוץ

-  70 ג' כוסברה קצוצה

70 ג' פטרוזיליהקצוצה

250 ג' בצל לבן קצוץ

50 ג' פירורי לחם

2 ביצים

-  5 ג' פלפל שחור

10 ג' מלח דק .


יש לערבב היטב את כל המרכיבים. לשים במקרר כדי שהמסה תתייצב ולכדרר כל קציצה ל-40 גרם. לאחר מכן יש לצרוב את הקציצות משני הצדדים במחבת עם שמן קנולה. להעביר אותן לסיר עם רוטב הפלפלים.

רוטב פלפלים לקציצות הדג

מרכיבים:

- 200 מ"ל שמן קנולה

10 גרם כמון

20 גרם פפריקה מרוקאית

- 10 ג' סוכר

- 20 ג' מלח דק

- 50 ג' אבקת מרק

-  2 יח' פלפל מתוק יבש

20 ג' פלפל ירוק חריף פרוס

150 ג' שיני שום פרוס גס

100 ג' רסק עגבניות

- 2.200 ליטר מים

75 גרם כוסברה טרייה קצוצה

1.700 קילו פלפל אדום פרוס

אופן הכנה:

יש לחמם סיר עם 100 מ"ל שמן קנולה, להוסיף את הפלפלים ולבשל כ-10 דקות, להוסיף את הפלפל החריף, לאחר מכן להוסיף את השום ולבשל 6 דקות נוספות. להוסיף את הרסק, לערבב ולבשל כ-2דקות.

 במקביל לערבב 100 מ"ל שמן נוספים עם הכמון, פפריקה, מלח, אבקת מרק וסוכר.

להוסיף את התבלינים כולל הפלפלים היבשים לסיר עם המים, בנוסף להוסיף מחצית מכמות הכוסברה לכסות ולבשל חצי שעה. בסוף הבישול להוסיף את יתר הכוסברה ואם יש צורך לתקן טעמים.

 

בתיאבון.... 

 

עוד בכפר סבא
חשבנו שיעניין אותך גם...
בוטל אירוע לגברים בלבד בחוף הנפרד
תיאטרון נייר מוסיקלי עפ ספרה של נורית זרחי
להתראות באנטרטיקה
על אהבות וחרדות
על אהבות וחרדות
יקירי חוף הכרמל
קוביות פולנטה מטוגנות עם רוטב עגבניות ופסטו
קוביות פולנטה מטוגנות עם רוטב עגבניות ופסטו
קורס פסיכומטרי בעלות מוזלת
קורס פסיכומטרי בעלות מוזלת בהוד השרון
תמי פלד חיון
בין חוק החסינות, פסקת ההתגברות לחוק הגיוס – נמצאים החיים האמיתיים
כרזות לזיכרון יום השואה
ילדי המאה ה-21 זוכרים ולא שוכחים