כפר סבא

לזניה בשרית כשרה

מתכון מנצח ללזניה בשרית עם ערמונים ורצועות קישואים צרובים

אתר לוקאל 15/08/2018
לזניה בשרת עם ערמונים וקישואים צרובים (צילום: אסף אמברם)

המותג ברילה מציע לכבוד חגי תשרי הקרבים מתכון מיוחד ללזניה בשרית כשרה עם ערמונים ורצועות קישואים צרובים. מנה חגיגית, טעימה בטרוף ויפהפייה לשולחן החג.

 מצרכים:

-  750 גרם בשר בקר טחון

-  1 קופסה (500 גרם) לזניה 

1 צנצנת רוטב עגבניות פומדורו 

2 ביצים

-2 גזרים

1 בצל

6 קישואים ישרים וארוכים

1 חבילת ערמונים בוואקום

מלח ופלפל לפי הטעם

קורט תימין טרי

שמן זית לטיגון

אופן הכנה:

1.  חותכים את הבצל והגזר לקוביות קטנות ומטגנים בסיר עם מעט שמן זית.

2. מוסיפים את הערמונים והבשר הטחון, ממשיכים לטגן עד שהבשר משחים מעט.

3.  מוסיפים את רוטב העגבניות והתימין ומבשלים כחצי שעה.

4. מטבלים במלח, פלפל לפי הטעם. מניחים בצד לצינון.

5. פורסים את הקישואים לאורכם לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ וצולים על מחבת פסים רותחת כחצי דקה מכל צד ומניחים בצד.

6. לאחר שהבשר התקרר מוסיפים פנימה את  הביצים ומערבבים היטב.

7. יוצקים מעט מתערובת הבשר לתבנית אפייה, עליה מסדרים שכבה של עלי לזניה, עליהם שכבה אחת של קישואים ושוב שכבת בשר, עלי לזניה, קישואים וחוזר חלילה.

השכבה האחרונה צריכה להיות עלי לזניה, עליהם קישואים ועליהם מעט מאד רוטב בצורה בה הקישואים עדיין ייראו.

8.  מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות ואופים כשעה. מוציאים, מצננים ומגישים.

 

בתאבון

 

 

 

עוד בכפר סבא
חשבנו שיעניין אותך גם...
מימין: אלי אלוש, דרורה כהן ולורן עייאש-חברי הרשימה הדתית המאוחדת
בקיעים ראשונים בקואליציה של חיים ברוידא
הפוליטיקה של כפר סבא
הפוליטיקה של כפר סבא
יצאה לדרך בניית מוזאון הרפואה בטכנודע חדרה
יצאה לדרך בניית מוזאון הרפואה בטכנודע חדרה
אייפד לכל מורה בחינוך המיוחד
הכנות אחרונות
הכנות אחרונות
נמלת האש הקטנה
נמלת האש הקטנה התגלתה בירושלים
דר ירון ברקוביץ
מתי יש צורך בניתוח החלפת מפרקי ברך וירך?
מי ששולח חיילים לקרב צריך גם לדעת להשיבם
"מי ששולח חיילים לקרב צריך גם לדעת להשיבם"