ראשון לציון

לזניה בשרית כשרה

מתכון מנצח ללזניה בשרית עם ערמונים ורצועות קישואים צרובים

אתר לוקאל 15/08/2018
לזניה בשרת עם ערמונים וקישואים צרובים (צילום: אסף אמברם)

המותג ברילה מציע לכבוד חגי תשרי הקרבים מתכון מיוחד ללזניה בשרית כשרה עם ערמונים ורצועות קישואים צרובים. מנה חגיגית, טעימה בטרוף ויפהפייה לשולחן החג.

 מצרכים:

-  750 גרם בשר בקר טחון

-  1 קופסה (500 גרם) לזניה 

1 צנצנת רוטב עגבניות פומדורו 

2 ביצים

-2 גזרים

1 בצל

6 קישואים ישרים וארוכים

1 חבילת ערמונים בוואקום

מלח ופלפל לפי הטעם

קורט תימין טרי

שמן זית לטיגון

אופן הכנה:

1.  חותכים את הבצל והגזר לקוביות קטנות ומטגנים בסיר עם מעט שמן זית.

2. מוסיפים את הערמונים והבשר הטחון, ממשיכים לטגן עד שהבשר משחים מעט.

3.  מוסיפים את רוטב העגבניות והתימין ומבשלים כחצי שעה.

4. מטבלים במלח, פלפל לפי הטעם. מניחים בצד לצינון.

5. פורסים את הקישואים לאורכם לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ וצולים על מחבת פסים רותחת כחצי דקה מכל צד ומניחים בצד.

6. לאחר שהבשר התקרר מוסיפים פנימה את  הביצים ומערבבים היטב.

7. יוצקים מעט מתערובת הבשר לתבנית אפייה, עליה מסדרים שכבה של עלי לזניה, עליהם שכבה אחת של קישואים ושוב שכבת בשר, עלי לזניה, קישואים וחוזר חלילה.

השכבה האחרונה צריכה להיות עלי לזניה, עליהם קישואים ועליהם מעט מאד רוטב בצורה בה הקישואים עדיין ייראו.

8.  מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות ואופים כשעה. מוציאים, מצננים ומגישים.

 

בתאבון

 

 

 

עוד בראשון לציון
חשבנו שיעניין אותך גם...
פירסינג ועגילים
הטרנד של הקיץ - פירסינג ועגילים
מלגות במרכז הצעירים העירוני
מלגות של אביב בחדרה
ההתעללות נמשכת
עדן רפאלי
פסטיבל נווה נאמן הראשון
שר החינוך ביקר בעכו
חגיגה של פלורליזם סובלנות וגאווה
צלילי סתיו בפאב
יש קואליציה