שדרות

סופגניות בציפוי גנאש

במיוחד לחנוכה מתכון מתוק לאירוח וסתם בשביל הכיף

אתר לוקאל 03/12/2018
סופגניות בציפוי שוקולד גאנש (צילום אמיר מנחם שף לורו לוי)

חברת כרמית חולקת מתכון סופגניות בציפוי שוקולד גנאש

 מתכון לבצק סופגניות:

 

630 גרם קמח

10 גרם שמרים יבשים

4 גרם אבקת אפיה

75 גרם סוכר

60 גרם חמאה (רכה בטמפ' החדר)

270 מ"ל חלב

20 מ"ל ברנדי

3 ביצים (מידה לארג')

ציפוי שוקולד אגו לסופגניה :

חצי חבילת שמנת מתוקה

1 טבלת שוקולד "אגו" חלב/ לבן/ מריר 60% מוצקי קקאו

 אופן הכנה :

לערבב בקערת המיקסר עם וו לישה - חלב וביצים. להוסיף את הקמח המעורבב עם השמרים היבשים ואבקת האפיה ולהתחיל לישה של כ- 3 דקות. לאחר 3 דקות להכניס את החמאה ולהמשיך לישה עד שהבצק משתחרר מהדפנות. לכסות את הבצק לכ- 30 דקות ולהניח במקרר. במגש אפיה עם נייר אפיה מרוח עם קצת שמן, מגלגלים את הבצק לכדורים בינוניים ומניחים על המגש. ממתינים לתפיחה של כ - 90 עד 120 דקות ומטגנים בשמן עמוק בחום של 170 מעלות כ - 2 דקות מכל צד. מסננים ו מקררים כ-10 דקות.

 להכנת הגנאש :

 בשיטת בן מארי (בקערה המונחת על גבי סיר עם מים חמים מעל ללהבה בינונית) מחממים את השמנת ,מוסיפים לתוכה את טבלת השוקולד (ניצן לקצוץ את השוקולד לחתיכות קטנות כדי לזרז את התהליך) . ממשיכים לערבב עד להתאחדות ולהתייצבות. מעבירים לקערית שתהיה מספיק רחבה כדי לטבול בה את הסופגנייה. מזליפים לתוך הסופגנייה את המילוי הרצוי (ריבה /שוקולד) .

טובלים את החלק העליון של הסופגנייה בגנאש השוקולד ומקשטים מעל באגו מיקסים (כדורי תירס מצופים שוקולד) של כרמית או במרשמלו שאוהבים.

 

 

עוד בשדרות
חשבנו שיעניין אותך גם...
תושב עכו נפצע מירי
רצוא ושוב
'רצוא ושוב'
חברת נתיבי ישראל מעדכנת לגבי התקדמות בניית כביש 531
הדיון על תכנית הבניה באפולוניה עובר לעליון
הדיון על תכנית הבניה באפולוניה עובר לעליון
נבחר לקדנציה שלישית
מסדירים את התכנון במרחב הכינרת
  בכפר סבא יוצאים מהחושך אל האור
יוצאים מהחושך אל האור
 פעוט בן חצי שנה איבד את ההכרה בנתניה
פעוט בן חצי שנה איבד את ההכרה בנתניה - מצבו אנוש