תל אביב

שבלולי קינמון ושקדים

חג ט"ו בשבט בפתח ואין זמן יותר מתאים מזה למאפה מתוק וריחני של שבלולי קינמון ושקדים מגרה! המותג Alpro, מציע מתכון נפלא שתאמצו כל שנה ויסמן את בואו של החג

כתב לוקאל 15/01/2019
שבלולי קינמון ושקדים מאת אלפרו צילום : יחצ חול

 

מצרכים:

 ¼ 1 כוסות משקה שקדים ללא סוכר Alpro

⅓ 4 כוסות קמח כוסמין

2 כפיות שמרים יבשים

1 כף סוכר

7 כפות רסק תפוחים

1 כף אבקת אפייה

1 כפית קינמון

קמצוץ מלח

למלית

150 גרם רסק תפוחים

 1 כף קינמון

2 כפות סירופ מייפל

75 גרם תערובת אגוזים קצוצים (שקדים, פקאנים, אגוזי מלך וכדומה)

לציפוי (אופציונאלי)

½ כוס אבקת סוכר

1 כפית מיץ לימון

 

 הוראות הכנה:

1. מחממים תנור מראש ל-220 מעלות. מנפים קמח כוסמין, אבקת אפייה ומלח לתוך קערה גדולה.

2. מחממים מעט משקה שקדים Alproבכדי שיהיה בטמפ' החדר. מוסיפים 7 כפות רסק תפוחים וסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים את תערובת משקה השקדים לקערת הקמח, ומערבבים באיטיות עם כף עץ עד שמתקבל בצק דביק. מפזרים מעט קמח על השיש, יוצקים עליו את הבצק ויוצרים כדור של בצק. מחזירים לקערה, מכסים במגבת ונותנים לתפוח כ-20-30 דקות.

3. מערבבים את חומרי המלית יחדיו.

4. מפזרים מעט קמח נוסף על השיש ובעזרת מערוך מרדדים את כדור הבצק לצורת מלבן בעובי של כ-½ ס"מ.

5. מורחים על הבצק את המילוי, מגלגלים, וחותכים לפרוסות של כ-3 ס"מ. שמים את שבלולי הבצק בתבנית אפייה משומנת בצמוד אחד לשני.

6. אופים 20-25 דקות.

7. במידה ורוצים ציפוי, מערבבים אבקת סוכר עם מיץ לימון עד למרקם סמיך. מזליפים על שבלולי הקינמון לאחר האפייה.

 

בתאבון וחג שמח..!!

 

 

 

 

 

עוד בתל אביב
חשבנו שיעניין אותך גם...
ראש עריית צפת  שוקי אוחנה ברכב הניקיון
רכבים חשמליים לניקיון העיר
מי אחראי על שפיכת האדמה?
תיכון על אזורי חדש בתל אביב יאפשר לימודי קולינריה בשילוב בגרות איכותית
להתכונן לבגרויות עם השף חיים כהן
מלאי תקווה
מלאי תקווה
הן משלנו
"הגיע הזמן להעיר את הוד השרון"
ילד בן 8 טבע בחוף לא מוכרז בת"א - מצבו קריטי
חגיגות העצמאות במוזיאון ארצות המקרא
חגיגות העצמאות במוזיאון ארצות המקרא