איפה העוגה?

העוגה מסתתרת מתחת לעיצוב מרשים שעליו עמלה איה תמם רובינשטיין מהוד השרון. בימים אלה עולה בערוץ הבישול וערוץ 10 תוכנית בהנחייתה "מעוצבות", שבה היא תלמד אתכן האמהות איך להביא לגן את העוגה הכי מרשימה שיש

העיר שלי | זוהר אליה 25/02/2018

אחרי שלמדה תקשורת ומשחק החליטה איה תמם (35) מהוד השרון להתמקצע דווקא בעיצוב עוגות, ופתחה את סטודיו "עוגאיה" ברחוב הרצל בעיר. היא התמחתה בעיצובים מיוחדים, טסה לתחרויות בינלאומיות, העבירה סדנאות וימי הולדת אבל חיידק התקשורת לא עזב אותה ובסוף הכל התחבר לה. בימים אלה עולה לאוויר בערוץ הבישול וערוץ 10 תכנית בהנחייתה, "מעוצבות", המתמקדת בעיצוב עוגות וקאפקייקס.

"כל העולמות שבהם הייתי נוצקו לתוך התכנית", היא אומרת. איך הגעת לתכנית משלך בערוץ ראשי?
"פנו אלי מערוץ האוכל להתארח באופן חד פעמי בתכנית של מיקי שמו, שם עשיתי הדגמה של קישוט עוגת יום הולדת עם ממתקים ודברים מדליקים. אנשים נורא התלהבו מהנראות של העוגה לכן ביקשו ממני לייצר סרטונים קצרים של דקה וחצי אותם הקרינו במעברונים, באתר הפייסבוק של הערוץ ובאתר גודי'ז. אחרי הסרטונים הציעו לי תכנית משלי. הפרק הראשון כבר שודר והפידבקים מטורפים".

יש כל כך הרבה תכניות אפייה – מה מיוחד בשלך?

"זאת תכנית שאין כמותה כי אף אחד לא מתעסק ביופי, בעיצוב ובנראות. אני בכלל לא נוגעת באפייה אלא מתחילה מהשלב שבו העוגה כבר אפויה ומסבירה איך מעצבים ומקשטים אותה. היום כולם רוצים לעשות לילד שלהם עוגה יפה ומיוחדת".

במקרה של איה, הסנדלר דווקא לא הולך יחף. היא אמנם עסוקה מעל הראש עם קריירה ושלושה ילדים (10, 7 ושנה) אבל כשיש לאחד מהם יום הולדת היא מעמידה עוגה לתפארת.

"אבל אני גם מאוד נזהרת", היא מדגישה. "אם אני צריכה להביא עוגה לגן כשחוגגים לכמה ילדים אני לא שולחת עוגה מפוצצת כי אני יודעת שליד הילד שלי יושב ילד עם עוגה אחרת. אז אני שולחת עוגה סולידית ורק בבית אני נותנת את העוגה שהם מפנטזים עליה כל השנה".

איה מספרת שכבר כילדה אהבה לאפות, לבשל והמציא מתכונים אבל בתיכון "מוסינזון" העדיפה ללמוד במגמת תקשורת, שם גילתה אהבה כפולה – לסרטים, ולבעלה אלעד רובינשטיין, שלמד אתה במגמה.
"כיום לבעלי יש חברת הפקות בשם "אינטרוויזיה" והוא זה שהפיק את הסרטונים הקצרים שלי עבור ערוץ הבישול".

גם איה פנתה לתחום התקשורת אחרי הצבא. היא למדה תואר ראשון באוניברסיטה הפתוחה ולאחריו התקבלה ללימודי משחק בבית הספר "בית צבי", שם סיימה רק שנה אחת.

"הלימודים ב"בית צבי" מאוד תובעניים ואני כבר הייתי עם תינוק ובמקביל, כדי להתפרנס, עבדתי כרכזת נוער במועצה האזורית דרום השרון ואפיתי ועיצבתי עוגות בבית. כשהבן האמצעי נולד לקחתי הפסקה מהעבודה במועצה והחלטתי להתמקד בתחום העוגות. פתחתי את הסטודיו אבל בהתחלה היקף העבודה היה מצומצם. לא כל כך ידעתי מה אני רוצה מעצמי, אבא שלי נפטר והרגשתי קצת אבודה. זאת הייתה תקופה מורכבת וקשה, אבל לפני 3 שנים החלטתי ללכת על זה עד הסוף וזה מה שהרים אותי. שיניתי לוגו, עיצוב ומיתוג, הוצאתי תעודת כשרות והתחלתי להפעיל את הסטודיו על בסיס יומי".

מה בעצם ההבדל בין הסטודיו שלך לבין קונדיטוריה רגילה?

"אנחנו אופים רק את העוגות והקאפקייקס שאנחנו מעצבים. אנחנו לא מכינים קינוחים, קרואסונים או פטיסרי כי ההתמחות היא העיצוב עצמו. בנוסף, אני מעבירה סדנאות למבוגרים וילדים ועושה ימי הולדת".
בנוסף, טסה איה לתחרויות בינלאומיות באנגליה. בשנה הראשונה נפסלה העוגה שהביאה כי חרגה בסנטימטר מהגודל הרצוי. בשנה לאחר מכן כבר הגיעה מוכנה ושתי העוגות שהביאה לייצג את ישראל (אחת מהן עם ציפוי אבני כותל ומעליה פלאפל) זכו במדליה. השנה, עם התכנית, כבר לא בטוח שיהיה לה זמן.

את מתכוננת למה שיגיע עם התכנית?

"אני לא דואגת מהחשיפה כי אני אשת מקצוע, וזה לא כמו זמר או שחקן שנחשף. יש לי עוד אינספור תכניות לעתיד – אולי להוציא ספר ולהרחיב את פעילות הסטודיו".

חשבנו שיעניין אותך גם...
פרידה מצבי
המשחק שלא שוחק
נפטר בנו של הבמאי אבי נשר שנפגע בתאונה בת"א
למדן מאיים בעתירה
טיפים לבחירת תערובת קפה
הניב ניצחון
בת ים בתנופת בנייה
אילת מתכוננת לסיבו השני בבחירות