Local צרכנות מקומית
לחם ארז כפר סבא
מתכון החג שלי לשבועות
צילום: לחם ארז כפר סבא

מתכוני הגולשים שזכו בתחרות: מתכון החג שלי לשבועות

הזכייה בחסות לחם ארז כפר סבא

במתכון היצירתי ביותר זכו הגולשים.

הדסה חייט


עוגת גבינת ריקוטה עם קמח שקדים טחונים ודובדבנים, שילוב של גבינה וביכורים, מתאימה גם לרגישים לגלוטן:


מערבבים במיקסר 200 גרם חמאה רכה, כוס סוכר/דבש וכפית תמצית וניל עד שמתקבל קרם. מוסיפים 4 חלמונים ומקציפים קלות. מוסיפים חבילת גבינת ריקוטה 250 גרם, 1 מיכל שמנת חמוצה 200 מ"ל, 2 כוסות שקדים טחונים ו-100 גרם קורנפלור (אם אין שקדים טחונים מוכנים, טוחנים דק דק 200 גרם שקדים מולבנים ). מערבלים עד שהתערובת אחידה. בקערה חדשה ונקייה מקציפים 4 חלבונים לקצף יציב ומקפלים לתערובת הגבינה והשקדים. לתוך תבנית משומנת 26 אינץ' עגולה מעבירים חצי מהתערובת. באמצע מפזרים דובדבנים טריים או משומרים מסונננים, חשוב לא לשים בשוליים. מעל שמים את החצי השני של התערובת. אופים שעה ב-160 מעלות ומגישים בטמפרטורת החדר. העוגה יוצאת במרקם נימוח פירורי, השילוב של הגבינה, השקדים והדובדבנים המפתיעים באמצע , מיוחד במינו.


בני שוורץ


טירמיסו משפחתי: מכינים כוס נס קפה חזק ומניחים בצד להצטנן .מקציפים במיקסר 2 מיכלים שמנת מתוקה עם כוס חלב , 2 חבילות אינסטנט פודינג וניל וחצי כוס סוכר על לקבלת קרם. מוסיפים 500 גרם גבינה לבנה 9 אחוז שומן ומקציפים עוד דקה לקרם יציב. משטחים חצי מהקרם בקערה גדולה עגולה מרופדת מבפנים בניילון נצמד. פותחים חבילת בישקוטים, טובלים אחד אחד בקפה ומניחים בצפיפות מעל הקרם. שופכים מעל את יתרת הקרם ושוב שכבה של ביסקוטים. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומעבירים ללילה במקרר להתייצבות. 

לפני ההגשה, הופכים את הקערה על צלחת הגשה. מסירים את הניילון ומפזרים מעל עם מסננת קפה נמס או אבקת קקאו. פורסים ומגישים או שפשוט טורפים כולם ביחד ישר עם הכפות/



לינק לדף הפייסבוק של לחם ארז