תל אביב

מקומונים, לוחות למכירה
  הפורטל המקומי הגדול בישראל
אתרים מקומיים
חוק ומשפט הקניון העירוני
לוחות מקומיים רישום לעדכונים
עסקים מקומיים מופעים מקומיים
בעלי מקצוע שדרת העסקים
המומלצים אוכל ומסעדות
צור קשר ארכיון עיתונים
אזור הדרום אזור הצפון אזור המרכז אזור השרון
באר שבע אילת
עוטף עזה אשדוד
שדרות אשקלון
נהריה ועכו גולן גליל
  חדרה
  חיפה והקריות
ירושלים תל אביב יפו
פתח תקווה רמת גן-גבעתיים
מודיעין חולון-בת ים
ראשון לציון רחובות
   
נתניה הוד השרון
רמת השרון הרצליה
רעננה כפר סבא
חיפוש Local  
ראשי path delimeter תל אביב path delimeter כלכלה מקומית path delimeter מסעדות השף הטובות ביותר בישראל - על פי מומלצי אתר 'מפה' לשנת 2010
כלכלה מקומית

מסעדות השף הטובות ביותר בישראל - על פי מומלצי אתר 'מפה' לשנת 2010

דני גרסטנפלד 22.02.2010
הוסף דף לפייסבוק שמור במועדפים
הרברט סמואל - מסעדת השף הטובה בישראל לשנת 2010 ; 'כתית' במקום השני ו''טוטו'' נכללת לראשונה בין 3 המסעדות הטובות בישראל. יש לציין שהמלצות אתר 'מפה' מדורגות באופן אובייקטיבי ואינן תלויות פרסום
מסעדת הרברט סמואל, בניצוחו של השף יונתן רושפלד, נבחרה על ידי מומחי המסעדות והסועדים כאחד, למסעדת השף הטובה ביותר בישראל לשנת 2010, כך על פי דירוג אתר 'מפה'. מסעדת 'כתית' של השף מאיר אדוני, שומרת על המקום השני. למקום השלישי, בניקוד זהה, נבחרה מסעדת 'טוטו' של השף ירון שלו, ונכללת לראשונה בין שלוש המסעדות הטובות בישראל ואחריהן מדורגות: ''קלואליס'' במקום הרביעי, ''רפאל'' במקום החמישי ''ויולט'' במקום השישי, ''אדורה'' במקום השביעי, ''רוטנברג'' במקום השמיני, ''מסה'' במקום התשיעי, וסוגרת את רשימת עשרת המסעדות המובילות –''הלנה בנמל'' בקיסריה, במקום העשירי..

כשמפנטזים על ארוחה במסעדת שף נחשבת, מצפים לחוויה קולינרית מיוחדת, כזו שלא מוצאים בכל מסעדה שגרתית. בשנים האחרונות, עת השפים הפכו לסלבריטאים, מסעדות השפים הפכו ליותר ויותר פופולאריות ונגישות גם לקהל הרחב ושפים רבים מנסים את מזלם עם מסעדה משלהם. על מנת למנוע את עוגמת הנפש בארוחה שהציפיות לקראתה כה גבוהות ממנות בינוניות או אווירה שאינה עונה על הציפיות, אתר 'מפה' עושה סדר וממליץ על עשרת מסעדות השף הטובות לשנת 2010

צוות המומחים של מפה בודק באופן אנונימי לאורך כל השנה מסעדות מכל הסוגים, ומגיש לכם את חוות דעתו המקצועית והבלתי תלויה על כל מקום. עשרות אלפי מנויי אתר מפה מדרגים מדי יום את המסעדות, מקומות הלינה, הטיולים, האטרקציות והאירועים המופיעים באתר ויוצרים יחד עם צוות מפה את מפת הקולינריה, הנופש והפנאי של ישראל. חשוב לציין ש'מפה' אינה מקבלת תשלום או טובת הנאה מבתי העסק המופיעים באתר.
מקומות שהדירוג המשוקלל שלהם גבוה מ-8.0 זוכים לתואר מומלץ מפה. עשרת המקומות הראשונים מבין ''מסעדות השף'' קיבלו ציון הגבוה מ- 9.0

מקום ראשון - ציון 9.7 - מסעדת הרברט סמואל
סוג ים תיכוני, מטבח שף
כתובת פרופסור יחזקאל קויפמן 6, תל אביב יפו
טלפון 03-5166516
האתר הרשמי www.herbertsamuel.co.il

למרות חלונות הענק הפתוחים אל כביש הטיילת של תל אביב והים שמאחוריו, ועל אף המיקום בבניין משרדים ענק, כשנכנסים למסעדה המדוברת של השף יונתן רושפלד, נכנסים ברגע לעולם אחר, כוורת פעילה ורוחשת חיים עם תאורה חמה ודבשית. אפשר להתיישב אל שולחן קרוב לחלון, אפשר לשתות ליד הבר או לסעוד בקומה השנייה בסמוך למטבח השקוף – בכולם אפשר להרגיש את הלמות הלב של מקום עם שף דומיננטי ובוטח, מגובה בעיצוב מוצלח, מוסיקה שיוצרת אווירה, חומרי גלם משובחים וההמולה התקשורתית הנדרשת בחודשי הפתיחה הראשונים.

התפריט העליז מציע טאפאס או מנות ראשונות עם ירקות, דגים, בשרים וטעמים חובקי עולם אך בעיקר חובקי אגן הים התיכון. יש גם מנות עיקריות, אבל חבל לפספס את המגוון המפתה והצבעוני של סלט תמנונים נפלא, ניוקי משובח, לשון עגל, טרטר סלמון עם קציפת בזיליקום, אספרגוס, ארטישוק ירושלמי, ריזוטו פטריות, פסטה טריה ועוד מנות שתענוג לספוג את הרוטב שהן מותירות אחריהן בצלחת עם פרוסת לחם. גדולת המטבח והחומרים שמגיעים אליו מתגלים במנה פשוטה כמו סלט עגבניות, שמאחד בין זנים שונים של עגבניות, טריות או צלויות, זיתים משובחים, שמן נפלא וחלמוני ביצה. הקאווה השוטפת בשנים האחרונות את תל אביב עוזרת גם היא להעלאת מצב הרוח ומפלס ההנאה. הקינוחים מסעירים פחות והשירות עשוי להיראות לחוץ ומאומץ מדי בהתחשב בעובדה שגדולתו של המקום נעוצה בשילוב של אוכל מדויק, מקורי ואלגנטי עם אווירה לא מחייבת, אבל אלה זוטות ביחס לחוויה בכללותה.

מחיר לסועד 130 - 200 שקל
שמירת כשרות לא כשר
חניה חניון בסביבה
התאמה לנכים גישה נוחה, שירותי נכים
ידידותי לילדים כן
מה יש במקום מזגן, ארוחה עיסקית
שף: יונתן רושפלד


מקום שני – ציון 9.7 , כתית - אוכל יוצא דופן באווירה רשמית
כתובת היכל התלמוד 4, תל אביב יפו
טלפון 03-5107001
המטבח היצירתי של השף מאיר אדוני מצא לו בית במבנה תל אביבי יפהפה ששימש בעבר כמלון, מפעל חוטים וגם בית למסעדה או שתיים שלא צלחו. נדמה שכתית, המציעה בישול עילי צרפתי ושירות ללא רבב, היא הדיירת האידיאלית לחלל האלגנטי בשולי שכונת נוה צדק. בחדרים אינטימיים, עם ספות בהירות ועיצוב נקי שנותן כבוד להיסטוריה, מוסיקת ג'אז ויין טוב, אפשר לציין כאן אירועים חגיגיים במיוחד, בזכות ההידור אבל גם בגלל המחיר, ולטעום מן המיטב שחומרים מקומיים כמו מולוחיה, במיה, יוגורט עזים או בשר טלה יכולים להציע, כשהם מטופלים בקפדנות ודיוק יוצאי דופן. דגים ופירות ים מאיכות מעולה מהווים חלק ניכר מהתפריט, עם מנות מעודנות אך גדושות בטעמים שמאוזנים ביד אמן, כמו נתח לוקוס עם ריזוטו סרטנים או ביסק סרטנים כחולים. הדיוק וההקפדה מתבטאים כאן בכל מנה, החל בפרוסות הלחם המשובח שמוגש בתחילת הארוחה לצד רוטב איולי כתמתם, או מתאבן של מרק יוגורט בתוספת זנגוויל וסלרי, עבור במרענן חיך נהדר ומושלם של קציפת תה ירוק ויוזו, פרי הדר יפני, ועד מנות מורכבות, לפעמים אולי קצת יותר מדי, כמו פילה עגל עם ניוקי כמהין, פורצ'יני טריות, קרוטון מרווה, בשר זנב בציר עגל ושאלוט מקורמל. במדור הקינוחים מצליחים פחות להשתלט על שכבות וגווני הטעם המרובים, אך אין בכך כדי לפגום בחוויה השלמה של ארוחה במסעדה שלוקחת ברצינות כל מרכיב בחוויה הכוללת שהיא מציעה. גם לא באמת חייבים לחכות ליום הנישואין ה-25, כדאי לבדוק הרבה קודם את הארוחות העסקיות של ימי שבת ושל ימי חול.

מחיר לסועד מעל 200 שקל
שמירת כשרות לא כשר
חניה חניון בסביבה
התאמה לנכים שירותי נכים, גישה נוחה
ידידותי לילדים לא
מה יש במקום מזגן, ישיבה בחוץ, ארוחה עיסקית
עישון אסור
שף מאיר אדוני

מקום שלישי - ציון 9.6 - מסעדת טוטו
כתובת ברקוביץ' 4, תל אביב יפו, מגדל המוזיאון
טלפון 03-6935151, 03-6935152

ירון שלו הוא כוכב עולה שלמרות גילו הצעיר כבר הספיק לעבור בטובים שבמטבחי הארץ והיה בין השאר סגנו של רפי כהן ברפאל. במסעדת טוטו הוא שומר על זיקה לאיטליה עם מנות כמו ניוקי ערמונים משובח, מושלם בטעמו וכמעט מושלם במרקם, אך לא מוותר גם על אהובי קהל שאינם דווקא מארץ המגף, למשל נתח קצבים עם לביבת תפו''א, מח עצם ויין אדום. אפשר לפגוש כאן פיצה עם מוצרלה ופרמזן אבל גם אחת עם סרדינים כבושים ובוטרדו, פרושטו סן דניאלה עם מלון, וגם קלמרי ותמנונים עם קרם עגבניות חריפות, בזיליקום וחזרת.
השירות במסעדת טוטו יעיל, והאווירה השתפרה מאוד - שינויים בתפאורה ובתאורה הופכים את חוויית האכילה לאינטימית יותר, כזו שפחות מזכירה חדר אוכל ומאפשרת פרטיות מסוימת בתוך הרחש הכללי. שלו הוא אכן שף מוכשר במיוחד אבל נדמה שקצת פחות רצון להרשים בכל מחיר היה מועיל לו, לפחות בשלב זה בו כבר הוכיח את עצמו ללא ספק

מחיר לסועד 130 - 200 שקל
שמירת כשרות לא כשר
חניה חניון בסביבה
התאמה לנכים גישה נוחה, שירותי נכים
שף – ירון שלו
מה יש במקום מזגן


מקום רביעי – ציון 9.5 מסעדת קלואליס
סוג דגים, פירות ים, מטבח שף
כתובת דרך אבא הלל 16, רמת גן
טלפון 03-5752445, 03-5759060

רק מי שחזה בשיני שום שלמות וזהובות מתגלות באד מהביל בין קרביו של דג לוקוס טרי במשקל 540 גרם, רק מי שטעם את בשרו הרך, שנאפה עם ציר דגים, יין לבן ועשבי תיבול – יבין את סוד האושר שטומן בחובו דג טרי מאיכות גבוהה שנצלה בפשטות על הגריל או נאפה בתנור. ויקטור גלוגר, אחד השפים הכי אינטיליגנטים בסביבה ואיש עם אהבה אמיתית לחומרי הגלם של הים, הוא הרוח החיה שמאחורי המטבח הפתוח של מסעדת קלואליס. הקו שהוא מנחה לא מתבסס על מטבח צרפתי מסורתי כבד, או על מנות וירטואוזיות מורכבות, אלא על בישול פשוט ללא התפשרות על חומרי הגלם הטובים ביותר. קו שיכול היה לאפשר (לולא המחירים הגבוהים) לבוא לכאן גם פעמיים-שלוש בשבוע, כדי ליהנות לפעמים ממנה מורכבת של טריו דגים, אבל בעיקר מההנאות הפשוטות של החיים, עשויות בשלמות חסרות פשרות. התפריט מורכב ברובו מדגים ופירות ים ברטבים צרפתיים קלאסיים, אבל חובבי בשר יוכלו לשמוח במנה נהדרת של שוקרוט ונקניקייה ביתית משובצת בפיסטוק. מי שעוקב אחרי ויקטור, עוד מימי דלידג ו-206 דגים, יפגוש מכרים ותיקים כמו פרחי קישוא ממולאים בפירות ים, דגים מעושנים וכבושים מצוינים, איקרה מביצי הרינג ובויאבז נהדר. האווירה שקטה והצוות הקשוב והמיומן הוא אחד המקצועיים ביותר בארץ. עוד נקודה לזכותו של ויקטור: רק אנשים עם אהבה אמיתית למטבח ולמשמעת הדרושה בו יכולים לבנות סביבם צוות כזה, שרוחש אהבה למקום ולאוכל.

מחיר לסועד מעל 200 שקל
שמירת כשרות לא כשר
חניה נוחה
התאמה לנכים גישה נוחה, שירותי נכים
ידידותי לילדים מנות מתאימות, כסאות לילדים
מה יש במקום מזגן, ארוחה עיסקית, חדר פרטי
שף ויקטור גלוגר

מקום חמישי – ציון 9.4 – מסעדת רפאל
סוג ים תיכוני, מטבח שף
כתובת הירקון 87, תל אביב יפו
טלפון 03-5226464

רפאל מציעה תפריט של טעמים מקומיים מינימליסטיים, המורכב מחומרי גלם משובחים ומוכן בהקפדה וסטנדרטים של מטבח עילי, אבל במחירים שהופכים אותו אפשרי גם למי שהפרוטה אינו מצויה בשפע בכיסו. מסעדת השף של רפי כהן הפכה, ובצדק, לאחת המסעדות המובילות בארץ בזכות תמהיל מוצלח של מרכיבים. זה מתחיל כמובן באוכל הנהדר: השנה כיכבו בתפריט העונתי המתחלף פולנטה אלוהית של תירס טרי עם בוטרגה ופרמזן, נתח בשר עבה של פרה מבכירה בציר בקר ויין אדום וגבעולי אספרגוס בפונדו גורגונזולה ווינגרט צימוקים. אבל ברפאל חשבו היטב לא רק על האוכל: התפריט, העיצוב והאווירה מקבלים את פניהם של כל סוגי הקהל – אנשי עסקים, חברי כנסת וסתם חובבי אוכל טוב – בחלל גדול בהיר ואלגנטי.

מחיר לסועד 130 - 200 שקל
שמירת כשרות לא כשר
חניה חניון בסביבה
התאמה לנכים גישה נוחה, שירותי נכים
ידידותי לילדים מנות מתאימות, כסאות לילדים
מה יש במקום מזגן, ארוחה עיסקית, חדר פרטי
שף רפי כהן

מקום שישי – ציון 9.4 - מסעדת ויולט
כתובת הדגן 6, אודים, משק 6
טלפון 09-8350902

מסעדת ויולט שפתחו השף יוסי שטרית וזוגתו נעמה היא אולי האנטיתזה הגדולה ביותר למה שאפשר לדמיין כשחושבים על מסעדה בכפר. המסעדה אלגנטית להפליא, מהוקצעת ומגוהצת למשעי ורק אופיים החביב של בעליה מציל אותה מתחושת המחנק הרגשי שיכולה לאפיין מסעדות יוקרה שכאלו.
לא רק האירוח הלבבי שובה כאן את הלב. האוכל שמפיק תחת ידיו השף שיטרית, שכיהן בעבר כסגן השף במסעדות היוקרה רפאל ואלומה, הוא לא רק טעים להפליא אלא גם מסוגנן מאד, יצירתי ומוקפד, ואינו נופל במאומה מזה המוגש במסעדות הגורמה של תל אביב. טורטליני של לחי עגל עם לחם אגוזים ושמן כמהין לבנות ופירה דלורית, קוקי סאן ז'אק מאודים בסויה וחומץ אורז עם קולורבי וקבב מפירות ים, סינטה עגל עם פוקצ'וי ממולא בבשר קצוץ ברוטב יין אדום ופירה תפוחי אדמה וחרדל, ויכולנו להמשיך לצטט כך את כל התפריט, שהוא באופן מפתיע ומשמח קצר מאד. ויולט הפכה בזמן הקצר בו היא קיימת לאחת המסעדות הטובות בארץ .
בסתיו 2009 הוסיף שיטרית להיצע גם ארוחות בוקר וארוחות עיסקיות

מחיר לסועד מעל 200 שקל
שמירת כשרות לא כשר
חניה נוחה
התאמה לנכים גישה נוחה
מה יש במקום מזגן, ייבה בשחוץ, ארוחה עיסקית
עישון אסור
שף יוסי שטרית

מקום שביעי - ציון 9.2 - מסעדת אדורה
סוג ים תיכוני, מטבח שף, ביסטרו
כתובת בן יהודה 226, תל אביב יפו
טלפון 03-6050896

אבי ביטון הוא הדבר הגדול הבא, ורק נותר לקוות שהוא יישאר כמו שהוא עכשיו: מארח נהדר, טבח יצירתי, מדויק ומקורי להפליא, ובעיקר בעליה של מסעדה מהחיים, מסעדה שלא מרגישה צורך דחוף להאכיל מאות סועדים ביום או לחילופין לגבות מחירים רצחניים. במסעדה הנעימה שלו, ביטון מגיש מנות שמתכתבות עם מוצאו ועם המרחב כמו חריימה פירות ים או אוסובוקו בראס אל חנות, ומנות ראשונות כמו לקט סינטה בקונפי תאנים או סביצ'ה של דג ים עם סלט לוביה וקרם חצילים בלאדי לצד קינוחים נפלאים כדוגמת בוריק - שוב קריצה קטנה - שממולא בקרם שוקולד ולצדו בננות מקורמלות. וגם השטורייזל פקאן ובננות אינו קוטל קנים.
בשבתות בבוקר - בראנץ' מלכותי אמיתי עם אגז בנדיקט, שקשוקה, מסבחה חציל עם בשר ועוד

מחיר לסועד 60 - 120 שקל
שמירת כשרות לא כשר
חניה חניון בסביבה
התאמה לנכים גישה נוחה, אין שירותי נכים
מה יש במקום מזגן
אמצעי תשלום מזומן, אשראי
שף אבי ביטון


מקום שמיני – ציון 9.1 - מסעדת רוטנברג
כתובת ליד גשר, צמוד לאתר גשר הישנה
טלפון 04-6752237

השף רן שגיא ממסעדת נחלים פתח מסעדה משלו בגשר הישנה, בצמוד למפעל החשמל שהקים פנחס רוטנברג בתחילת המאה ה-20, ומכאן גם שמה. המבנה בו שוכנת המסעדה שימש בעבר כקרנטינה- תחנת הסגר לבעלי חיים במעבר הגבול של רכבת העמק לירדן. העסקית כאן זולה באופן שערוריייתי כמעט - 70 שקלים למנה ראשונה, עיקרית ואחרונה כולל שתייה קלה וקפה. בתפריט אפשר למצוא מנות טעימות כמו קציצות טלה עם במיה, כרישה מאודה עם פירה כרובית, פטה כבד עוף עם ריבת פלפלים חריפה מעט, פילה דג ים עם שרימפס ואורז בשמנת ולקינוח מאפה פריך של תפוחים. אם מוסיפים לחשבון גם נוף לירדן ולירדן, המדינה והנהר, ושף מוכשר שמתעקש לנהל מסעדה קטנה ויפהפייה בלב השממה הקולינרית שמסביב, הרי שזו בהחלט מסעדה מומלצת בחום.

שמירת כשרות לא כשר
חניה נוחה
התאמה לנכים גישה נוחה, שירותי נכים
ידידותי לילדים מנות מתאימות
מה יש במקום מזגן
שף רן שגיא


מקום תשיעי - ציון 9.1 - מסעדת מסה
סוג ים תיכוני, מטבח שף
כתובת הארבעה 19, תל אביב יפו, בניין המילניום
טלפון 03-6856859

מסעדת היוקרה מנסה לספק לקהל הסועדים לא רק חוויה קולינרית, אלא חוויה כוללת לכל החושים. לא תמיד בהצלחה מרובה. בחלל הגבוה של המסעדה משתלשלות עשרות יריעות בד חגיגיות וחמורות סבר בצבע שמנת: וילונות כבדים ואהילים דרמטיים שמלטפים כסאות גבוהי משענת ולא נוחים בפינות הישיבה הפרטיות, או שולחן אבירים לבן ועצום ממדים, שיכול לארח עשרות סועדים, המוצב במרכז. את הפומפוזיות הזו מציל רק האוכל של השף אביב משה, שילוב חכם וטעים להפליא בין המטבח הצפון אפריקאי למטבח צרפתי עילי. יש כאן מנות נהדרות כמו מוח עצם בתבשיל פוט או פה; אשכי הודו רכים על קציפת חצילים וקולרבי; רביולי לחי פרה, חומוס ובצל על מצע בטטה וסילאן או קוסקוס פירות ים, כשאת כולם מקדים לחם טוב שמלווה בעריסה, לימונים כבושים וגספאצ'ו נפלא עם גבינת עיזים. דלת נוספת מובילה אל בר המסעדה שמעוצב באותה רוח גרנדיוזית, רק כולו בשחור – מלחמת בני האור בבני החושך – שמציע את אותו אוכל נהדר, וגם ערב פירות ים בימי שני ותפריט בר בשעות הקטנות של הלילה.

מחיר לסועד מעל 200 שקל
שמירת כשרות לא כשר
חניה חניון בסביבה
התאמה לנכים גישה לא נוחה, אין שירותי נכים
מה יש במקום מזגן, ארוחה עיסקית, חדר פרטי
אמצעי תשלום מזומן, אשראי
שף אביב משה


מקום עשירי – ציון 9.1 – הלנה בנמל
סוג בשרים, דגים, פירות ים, מטבח שף
כתובת קיסריה, בנמל קיסריה העתיק על קו החוף
טלפון 04-6101018

מסעדת דגים ופירות ים מבית היוצר של אורי ירמיאס ודניאל זך( אורי בורי בעכו וכרמלה בנחלה בתל אביב), הממוקמת בתוך הנמל העתיק המשוחזר של קיסריה. ממרפסת העץ נשקף נוף פנורמי כחול של ים מלוא האופק וכמובן הנמל העתיק של קיסריה, אחד האתרים היותר שמורים ויפים בישראל. על האוכל מופקד כאן השף המוכשר עמוס שיאון שמקבל יד חופשית לגמרי משני שותפיו הבכירים ויודע לנצל זאת היטב . אפש רל הרגיש כאן את רוחם של זך ובעיקר ירמיאס אבל רק ברקע ולא כמצוות אדונים מלומדה, וזה יפה.
אחרי פוקצ'ה נפלאה המוגשת עם מלח ים אטלנטי שומן זית מתובל בסירופ רימונים אפשר לטעום למשל סלט ירוקים וארטישוק ירושלמי בוינגרט טאסוס וגבינת המאירי, או בשר סרטנים ברוטב שמנת עם פורצ'יני ואצות ים. גם מנות פשוטות יחסית כמו מבחר דגי ים קטנים מטוגנים, או טבעות קלמארי מטוגנות מבוצעות כאן באופן מדויק וטעים במיוחד. לקינוח נסו את המלאבי רוזטה במרק תותים. הלנה היא נקודת אור בדרך לצפון ובכלל . מסעדה עם יופי ואופי. מומלץ

מחיר לסועד 130 - 200 שקל
שמירת כשרות לא כשר
חניה חניון בסביבה
התאמה לנכים גישה נוחה, אין שירותי נכים
ידידותי לילדים מנות מתאימות
שף עמוס שיאון







מסעדת כתית. מקום שני
חדשות
ירידה של 20% במספר התלמידים שנהרגו בתאונות דרכים בערים בשנה''ל תשע''ד
בירושלים נפגעו הכי הרבה תלמידים בשנת הלימודים של 2013. מנכ''ל עמותת ''אור ירוק'': ''על המדינה מוטלת האחריות להגדיל את שעות הלימוד לבטיחות בדרכים ולחינוך תעבורתי במוסדות החינוך''
העיר שלי
עמל מקס פיין מת"א ישתתף בפרויקט ייחודי של משרד החינוך
במסגרת הפרויקט, יתאפשר לתלמידי בית הספר לשלב הסמכה מקצועית ותעודת בגרות. השנה יוכלו התלמידים לבחור במגמות חשמל רכב ואלקטרוניקה, מערכות מכונאות רכב עם התמחות באופנועים וניהול עסקי ותלמידי י"א וי"ב גם באוטוטרוניקה, אופנוטרוניקה
טורים ודעות
תחושת בטן
נעמה סיפרה לי, כי משהו משדר לה שעמנואל בוגד בה. ניסיתי להבין מי משדר לה, אולי מישהו שרוצה שהיא תיתמך בו וממציא סיפורים, גם בחברים כאלו נתקלתי. אולי ''בעלת אוב'' שסוחטת ממנה כספים, גם בכאלה נתקלתי
פרסום בלוחות מקומיים
 עסקים בתל אביב
מוסך פיאט השלושה תל-אביב
עיתונות רוסית ארצית-איפוכה פרסום ברוסית במקומונים
גד איטומים
מרפאות שיניים - עזרה ראשונה 24 שעות 365 ימים בשנה
מרפאות שיניים - עזרה ראשונה 24 שעות 365 ימים בשנה
ראשי | אודות | תקנון שימוש | לוחות מקומיים | עסקים מקומיים | אינקס עסקים | הפוך לדף הבית
אודות דובדוב | רישום למועדון עסקים | אינדקס עסקים | מפת האתר | כתבו לנו | בניית אתרים | פרסום במקומונים | פרסום באתר
This page was generated in .86 seconds.